Frumuseţe

Mic ghid de îngrijire a pielii în timpul toamnei

Zilele devin mai scurte, temperaturile scad și aerul este, parcă, mai uscat. Din ce în ce mai mult ne dorim să îmbrăcăm pijamaua favorită și să ne tolănim confortabil în fața televizorului,  ori cu o carte bună în mână și, de ce nu, să mâncăm o bucată de plăcintă cu dovleac.

Dar vremea tot mai rece nu este o veste tocmai bună pentru pielea ta.  Toamna este un anotimp de tranziție, în care ar trebui să te preocupe repararea tenului (de daunele provocate de soarele verii) și pregătirea lui pentru asprimea iernii.

Dacă pe timupl verii cremele mai ușoare își făceau treaba destul de bine, acum trebuie acordată o atenție mai mare hidratării și hrănirii pielii. Iată, așadar, care sunt cei mai importanți pași pe care trebuie să-i urmezi, dacă îți dorești să ai o piele de vis:

Multe persoane cred că această procedură usucă pielea, dar în realitate, efectul este exact pe dos. După orele nesfârșite de expunere la soare, tenul arată, probabil, ars și deshidratat, așa că este important să scapi de celulele moarte, pentru ca pielea să poată absorbi mai multă umiditate și pentru a îmbunătăți eficacitatea produselor nutritive.

  • Hidratare ca la carte.

După exfoliere, trebuie să aplicați pe piele o cremă special concepută pentru a preveni pierderea de umiditate. De exemplu, cele pe bază de acid hialuronic își fac foarte bine treaba. Iar dacă aveți tenul gras, evitați cremele pe bază de uleiuri.

  • Nu uitați de buze.

Și ele au fost afectate de razele soarelui, iar acum încep să fie expuse tot mai mult vântului aspru. În aceste condiții, nu trebuie să vă lipsească din casă un balsam foarte hrănitor, care să conținpă ceară de albine sau unt de shea.

 

V-ar putea interesa și:

Femeile din Coreea de Sud sunt renumite pentru pielea lor perfectă. Află-le secretele, pentru a obține și tu un ten fără cusur!

Trei mituri despre piele în care nu ar (mai) trebui să credeți

 

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.