Frumuseţe

Mic ghid de îngrijire a pielii sensibile

Din ce în ce mai multă lume se plânge de un ten foarte sensibil, care se irită repede și care prezintă zone de uscăciune extremă, pete roșii, ș.a.m.d. Poluarea, dieta necorespunzătoare, sau anumite produse de îngrijire folosite – sunt doar câțiva factori care duc la aceste simptome. Dacă ați observat că aveți o astfel de piele, atunci trebuie să îi acordați o atenție specială.  Cea mai bună modalitate de a afla dacă pielea dvs. este sensibilă,  este să exercitați (într-o lumină foarte bună), o presiune medie cu degetele asupra obrajilor. Dacă pielea devine imediat roșie, atunci aveți un ten sensibil.  Un alt indiciu ar fi ca atunci când aplicați anumite creme, sau produse de curățare, să simțiți niște furnicături, sau chiar senzația de mâncărime.

Este foarte important ca, odată ce sunteți sigure de diagnostic, să folosiți produse adecvate acestui tip de piele.  Iată, așadar, ce trebuie să faceți dacă aveți pielea sensibilă:

  • Testați în prealabil toate produsele noi. Tocmai ca să nu aveți surprize neplăcute, înainte de a pune orice cremă, sau produs de curățare  pe față, ar fi bine să aplicați produsul respectiv pe pielea din interiorul brațelor. Testați reacția timp de 3-5 zile și abia apoi, dacă nu observați nimic în neregulă, puteți  să îl aplicați și pe ten.
  • Asigurați-vă că pielea este foarte bine hidratată. Pielea sensibilă își pierde foarte ușor umiditatea, așa că trebuie să folosiți mereu creme puternic hidratante, care conțin ceramide. De asemenea, folosiți cel puțin o dată pe săptămână o mască intens hidratantă, care să aibă în compoziție gel de aloe vera și/sau mușețel.
  • Căutați acele produse care conțin ingrediente naturale. Atunci când aveți un ten sensibil, trebuie să vă feriți cât puteți de chimicale și să căutați produse cu efecte calmante și care sunt pline de antioxidanți – mușețel, aloe, gălbenele, ulei de trandafir și de argan. De asemenea, produsele pe bază de acid hialuronic sunt foarte potrivite, deoarece hidratează bine pielea.
  • Utilizați creme cu factor de protecție. Expunerea la soare a tipului vostru de piele poate fi extrem de dăunătoare, așa că utilizarea protecției este obligatorie.
  • Consultați un dermatolog. Dacă observați că, în ciuda eforturilor voastre, roșeața pielii persistă, atunci trebuie să mergeți la un medic de specialitate, care o să vă prescrie un tratament adecvat.

Ce să NU faceți dacă aveți pielea sensibilă:

  • Nu vă spălați pe față cu săpunuri obișnuite, deoare acestea vor agresa și vor usca foarte tare pielea.
  • Evitați produsele care conțin ingrediente agresive, precum: acid glycolic, parfum, citrice, etc. De asemenea, nu exagerați cu exfolierea. În unele cazuri, aceasta este interzisă.
  • Nu utilizați pe față aceleași produse pe care le folosiți pe corp.
  • Nu vă spălați pe față cu apă fierbinte, deoarece riscați să îndepărtați uleiurile naturale care o mențin moale și suplă.

V-ar putea interesa și:

Femeile din Coreea de Sud sunt renumite pentru pielea lor perfectă. Află-le secretele, pentru a obține și tu un ten fără cusur!

Pielea în care trăim.  Aflați ce ne spune ea despre sănătatea noastră

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.