Sănătate

Mierea cu usturoi – unul dintre cele mai puternice remedii naturale, care te ferește de răceli și infecții

Dacă sunteți în căutarea unui remediu eficient și 100% natural împotriva gripei și răcelilor, avem pentru voi soluția: mierea cu usturoi! Oricât de ciudată ar părea această combinație, să știți că este imbatabilă când vine vorba de întărirea sistemului imunitar.  Ambele alimente au în spate o reputație de medicamente naturale, veche de sute de ani, iar consumate împreună sunt și mai puternice.

Mierea este un antioxidant care luptă eficient împotriva bacteriilor și infecțiilor din organism. Mierea stimulează energia și combate alergiile. Despre beneficiile usturoiului am scris pe larg un articol, pe care îl găsiți aici. Dar, dacă nu aveți timp să îl citiți, vă spunem pe scurt că este un excelent antiinflamator și antibacterian, Usturoiul conține cantități mari de mangan, calciu, fosfor, seleniu, vitamina B6 și vitamina C și este eficient pentru scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, reducerea colesterolului și metabolizarea fierului.

Mod de preparare:

Alegeți câteva căpățâni de usturoi, pe care le curățați de coajă, iar cățeii îi zdrobiți cu latul unui cuțit de bucătărie. Nu folosiți presa, deoarece va afecta calitatea preparatului. Amestecați apoi usturoiul zdrobit cu o cantitate suficientă de miere de cea mai bună calitate. (cât să îl acopere foarte bine). Puneți preparatul într-un borcan cu capac și păstrați-l la frigider. Puteți începe să îl consumați după două săptămâni, câte o lingură în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

 

V-ar putea interesa și:

Aveți febră și tușiți? Încercați ceaiul de cimbru, un remediu foarte puternic împotriva răcelilor

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.