Cu siguranță, cei mai mulți dintre noi ne-am confruntat, la un moment dat în viață, cu o durere persistentă de cap, adeseori pulsatilă, iar uneori insoțită de o stare de greață și o sensibilitate accentuată la lumină. Specialiștii au mai multe teorii legate de factorii care declanșează migrenele. Acestea sunt în general ereditare și pot fi provocate de stres, fluctuații hormonale, schimbările vremii, sevrajul la cofeină, depresie, astmul bronșic, epilepsie sau de anticoncepționale. Conform unor studii, femeile sunt mai predispuse la migrene decât bărbații. Firește, primul nostru impuls atunci când se declanșează o migrenă este să luăm un analgezic, însă, ar fi bine să încercăm, mai întâi, câteva remedii din farmacia naturii.
Bunicii noștri spun că decoctul din scoață de salcie este un remediu eficient împotriva durerilor de cap. Asta deoarece, completează specialiștii, salcia conține salicină, o substanță cu efect analgezic, care se regăsește, de altfel și în compoziția renumitei aspirine.
- ghimbirul are efect în ameliorarea durerilor, în special la nivelul frunții. Poți aplica local o compresă, îmbibând o cârpă curată cu rădăcină de ghimbir dată pe răzătoare și amestecată cu puțină apă. Și sucul de ghimbir este eficient împotriva migrenei.
- busuiocul este o plantă recunoscută pentru proprietatea lui de a reduce tensiunea indusă de migrene. Este și mai eficient dacă îl amesteci cu schinduf. Puneți câte două lingurițe din fiecare plantă într-un litru de apă și lăsați amestecul peste noapte. Puteți consuma până la două căni pe zi.
- dafinul are, de asemenea, un puternic efect analgezic. Îl poți prepara sub formă de ceai.
- gălbenelele conțin flavoizi, ulei volatil, vitamina C și pot fi folosite cu succes în combaterea migrenelor
- grâul încolțit ajută, de asemenea, la ameliorarea durerilor de cap și în combaterea insomniilor
Și sarea vă poate fi de ajutor în combaterea durerilor de cap persisitente. Pentru asta, aveți nevoie de o bucată de pănză de bumbac sau tifon suficient de lungă, pe care o înfășurați în jurul capului, după ce o îmbibați într-o soluție salină (dizolvați 2 lingurițe de sare în 250 de ml de apă fierbinte). Trebuie să stați apoi intinși în pat cel puțin o jumătate de oră.
Medicii olandezi vin însă cu o soluție și mai simplă: apa! Da, ați citit bine: ei susțin că dacă veți consuma regulat apă de-a lungul întregii zile, veți observa o ameliorare a durerilor de cap. Ei spun că ar trebui să bem cel puțin șapte pahare de apă zilnic.
Dacă suferim de migrene, putem să consumăm anumite alimente, care să ne ajute, cum ar fi bananele, spanacul și ouăle. Putem preveni instalarea migrenei, dacă evităm unii factori declanșatori, precum: consumul de ciocolată, somnul în exces sau, dimpotrivă, insuficient, stresul și emoțiile intense, mesele neregulate sau lumina puternică.
Adaugă comentariu