Actual

Video: Moment unic și emoționant la Vatican: Papa Francisc s-a rugat singur pentru lumea întreagă, într-o piață goală

Papa Francisc și-a rostit binecuvântarea „Urbi et orbi”, în fața treptelor Bazilicii Sf. Petru, într-o piață stranie și goală, sub o ploaie măruntă și constantă.  Deși, în mod normal, acest eveniment ar fi atras în piață mii de credincioși, acum, toți cei care au căutat alinare, încredere și speranță, au asistat la rugăciune de la distanță, prin intermediul televizoarelor, sau internetului.

În condițiile în care peste 500.000 de oameni din întreaga lume sunt infectați cu coronavirus și peste 26.000 au murit, Papa Francisc a ales să rostească acum această binecuvântare, pe care credincioșii o aud  în mod normal  doar de Crăciun, sau în duminica de Paști.

„De săptămâni întregi pare că s-a aşternut seara. Neguri dense s-au îngrămădit deasupra pieţelor noastre, deasupra străzilor şi oraşelor noastre; au pus stăpânire pe vieţile noastre,  întrerupând totul cu o tăcere asurzitoare şi cu un gol dezolator, care paralizează totul la trecerea sa: acest lucru se simte în aer, se observă în gesturi, se citește în priviri. Ne-am trezit înfricoșați și rătăciți. Asemenea discipolilor din Evanghelie,  am fost luați prin suprindere de o furtună neașteptată și furioasă. Ne-am dat seama că suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, dar în acelaşi timp importanţi şi necesari, chemaţi cu toţii să rămânem împreună, având toţi nevoie să ne aducem mângâiere unii altora. Pe această barcă… suntem cu toţii. Asemenea acelor discipoli care vorbesc într-un glas şi spun înfricoşaţi: «Pierim» (v. 38), şi noi ne-am dat seama că nu putem merge înainte fiecare pe cont propriu, ci numai împreună.”

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.