Actual

Nelu Tătaru a anunțat un nou record al îmbolnăvirilor. „Transmit condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag”

Foto: Digi24

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri un nou record al îmbolnăvirilor de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 3.183 de infectați.

Potrivit ministrului Sănătății, noul bilanț al infecțiilor de coronavirus în România a înregistrat un nou record de 445 de noi infecții. Bilanțul total al cazurilor de COVID-19 în România a ajuns la 3.183

„Am pierdut până acum 116 pacienți. Transmit condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit stirilekanald.ro.

„Sistemul medical se confruntă cu o situație fără precedent”, a adăugat Tătaru.

„Avem trei focare de infecție: Arad, Suceava și Deva. Voi merge personal în fiecare zonă”

„La Suceava lucrurile intră pe făgașul normal. Au fost refăcute circuitele în tot spitalul”

„75% din cazuri au fost confirmate la persoane cu vârste între 40 şi 79 de ani. Vârsta medie a deceselor este de 66 de ani, majoritatea cazurilor având boli cronice asociate. 45,7% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate ca urmare a contactului apropiat cu persoane afectate, iar numărul acestora este în creştere. 16,2% din totalul cazurilor confirmate au fost înregistrate în rândul personalului medical”

„Fiecare focar este evaluat particular. Avem în acest moment trei focare mari, după cum am menționat, sunt mai multe focare mici. În cazul Țăndărei se poate ajunge la un moment dat și la carantinare. Autoritățile locale vor face ce este necesar limita aceste focare. Dacă nu se reușește, atunci vom aplica și alte măsuri”, a declarat Nelu Tătaru despre cazul Țăndărei.

„Putem avea un număr mai mare de cazuri, poate o suprasaturație a spitalelor. În momentul acesta suntem pe un trend care nu arată o creștere”, a mai spus Tătaru, întrebat la ce număr de infectați ar putea ajunge România.