Stil

Nu arunca zațul de la cafea! Iată la ce îl poți folosi

Aproape toată lumea își începe diminețile cu o cafea energizantă, dar puțină lume știe că și zațul rezultat este extrem de valoros. Iată câteva întrebuințări ale acestuia:

  1. Elimină celulita. Da, ați auzit bine, zațul poate fi un aliat de nădejde în cremele anticelulită. Dacă adăugați în 250 de g de zaț o linguriță de ulei de măsline călduț și masați apoi cu acest amestec zonele afectate de celulită, veți observa în timp o îmbunătățire vizibilă a aspectului pielii. Pentru efecte și mai bune, lăsați zațul pe piele 20 de minute, acoperit cu o folie de plastic alimentar.
  2. Este un fertilizator excelent pentru plante. Dacă aveți o grădină în care plantați trandafiri și alte flori, sau legume, precum morcovii și roșiile, atunci puneți zațul direct pe pământ, iar plantele se vor dezvolta mai frumos.
  3. Îndepărtează mirosul neplăcut din frigider. Obișnuiți-vă să țineți în frigider câte un recipient descoperit în care ați pus zaț de cafea, al cărui conținut trebuie înlocuit o dată pe săptămână.
  4. Clătiți-vă cu zaț de cafea, dacă sunteți castanii sau brunete, deoarece acesta împrospătează culoarea părului.
  5. Folosiți-l ca exfoliant. Amestecat cu ulei de măsline și puțină vitamina E uleioasă, zațul poate fi folosit cu succes ca exfoliant, deoarece curăță pielea de celulele moarte, o tonifică și stimulează producția de noi celule.

V-ar putea interesa și:

Vouă cum vă place să vă beți cafeaua? Iată cum puteți să-i îmbogățiți gustul!

Pielea este cartea ta de vizită! Învață să o păstrezi cât mai tânără și mai luminoasă

 

 

loading...
----------------------
Loading...