Food&Drinks

Nu mai aruncați la gunoi cojile de banană! Iată 5 beneficii ale acestora, pe care puțină lume le cunoaște

Vă plac bananele? E și normal, deoarece sunt fructe gustoase,  hrănitoare și sănătoase (vezi, pe larg, articolul aici). Să știți că nici cojile lor, pe care toată lumea obișnuiește să le arunce, nu sunt mai prejos. Iată câteva întrebuințări ale acestora, unele chiar surprinzătoare:

  1. Ceaiul din coji de banană este un foarte bun somnifer. Fierbeți timp de 10 minute cojile a două banane, într-un litru de apă și beți ceaiul obținut în fiecare seară, cu o jumătate de oră înainte de ora de culcare. Băutura are un efect relaxant și induce un somn iniștit.
  2. Cojile de banană albesc dinții. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de potasiu. Masați-vă, așadar, dantura, cu partea interioară a cojii și lăsați să acționeze cca 10 minute, după care spălați-vă cu pastă de dinți.
  3. Ameliorează acneea. Masați zona afectată cu interiorul cojii de banană, lăsați să acționeze câteva minute, apoi spălați fața cu apă călduță.
  4. Cojile de banană atenuează ridurile. La fel ca în cazul coșurilor, masați zonele cu riduri cu interiorul unei coji de banană. Conținutul ridicat de vitamina C și antioxidanți stimulează producția de colagen și circulația sângelui.
  5. Cojile de banană frăgezesc carnea. Atunci când puneți tava cu carne de pui sau de porc în cuptor, nu uitați să adăugați, alături de celelalte ingrediente,  și o… coajă de banană. Veți obține o friptură fragedă și suculentă!

V-ar putea interesa și:

Ce trebuie să știm despre varza Kale și de ce ar fi bine să o consumăm cât mai des

Hreanul – unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Aflați și alte beneficii ale acestei legume

 

 

Loading...