Eveniment Featured

O româncă acuzată în Italia că și-a ucis copilul nou-născut ar putea să scape de 12 ani de închisoare

Autorităţile italiene sunt pe punctul de a finaliza cazul româncei Simona H., de 26 de ani, o tânără acuzată că, în septembrie 2019, şi-a ucis copilul nou-născut în localitatea Lana, în apropiere de graniţa Italiei cu Austria.

Românca implicată în acest caz are 26 de ani.Românca era acuzată că şi-ar fi ucis copilul în septembrie 2019.
Originară dintr-o localitate din Satu Mare, Simona H. a plecat la muncă la cules de fructe în Italia, unde ar fi şi rămas însărcinată.

Conform Das Sudtiroler Nachrichtenportal, Simona a reuşit să ascundă sarcina până în momentul în care a ajuns să nască de una singură pe o pajişte.

Bebeluşul era un băiat care avea 51 de centimetri şi aproape 3,4 kilograme, însă a murit la scurt timp de la naştere prin asfixiere.

Simona H. şi-a abandonat pruncul mort, trupul neînsufleţit fiind descoperit întâmplător de nişte trecători printre tufişurile situate de-a lungul unei străzi pietonale.

La scurt timp, mama a fost reţinută, fiind considerată principala suspectă, însă după o perioadă petrecută în arest preventiv, a fost lăsată în arest la domiciliu.

La aproape un an şi jumătate de la producerea teribilului incident, autorităţile italiene sunt pe punctul de a finaliza cazul.

Infracţiunea comisă de româncă s-ar fi încadrat la 4-12 ani de închisoare

Procurorii italieni care au investigat cazul, luând în calcul situaţia româncei, au fost de acord să schimbe încadrarea faptei de la crimă la ucidere din culpă. În plus, şi-au dat acordul ca aceasta să primească o condamnare de doar doi ani de închisoare, deşi infracţiunea s-ar încadra la o condamnare cuprinsă între patru şi 12 ani de închisoare.

Urmează ca judecătoarea Carla Scheidle să anunţe verdictul cel mai probabil la termenul din 18 februarie. Sursa amintită precizează că este foarte posibil ca judecătoarea să solicite aplicarea unei pedepse ceva mai mari decât cea aprobată de procurori.

Chiar şi aşa, este foarte posibil ca Simona să se aleagă cu o pedeapsă care să-i permită să nu mai ajungă după gratii, în condiţiile în care a stat, deja, mai mult de un an în arest preventiv sau în arest la domiciliu.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.