Sănătate

Obișnuiți să mergeți la culcare cu părul ud? Iată ce consecințe neplăcute poate avea acest obicei

Multe persoane, în special cele foarte ocupate dimineața, obișnuiesc să-și spele părul seara. Asta nu ar fi o problemă,  dacă nu s-ar duce la culcare cu el… ud!  Iată câteva consecințe ale acestui prost obicei:

  • Deteriorarea părului. Părul este mult mai fragil atunci când este ud. Mișcările pe care le faceți involuntar atunci când dormiți, îl freacă de pernă și pot duce la ruperea lui.
  • Păr încâlcit. Acest aspect poate fi cu adevărat neplăcut dimineața, când trebuie să vă pieptănați și poate duce la deteriorarea și ruperea firului.
  • Mătreață. Aceasta poate apărea din cauza scalpului uscat, a eczemelor la nivelul pielii, dar este amplificată, fără doar și poate, de dormitul cu părul ud. În plus, pielea care rămâne umedă ore în șir, vă poate agrava aceste eczeme care produc mătreața și vă poate provoca mâncărimi enervante.
  • Păr tern, lipsit de strălucire. Strălucirea firului de păr este dată de uleiurile naturale ale acestuia, care vor fi însă absorbite de pernă, dacă vă culcați cu părul ud, lăsându-l dimineață uscat și fără luciu.
  • Înmulțirea bacteriilor. Un mediu umed a fost întotdeauna un mediu propice pentru înmulțirea ciupercilor, iar acest lucru poate duce la afecțiuni grave ale scalpului și la căderea părului.
  • Dureri de cap și chiar răceală. Nu puține persoane care au adormit cu părul ud au constatat dimineața că au migrene, ochii umflați sau chiar nasul înfundat.

V-ar putea interesa și:

Sfaturi utile pentru un păr sănătos și strălucitor pe timpul verii

Apa cea de toate zilele – plină de beneficii pentru sănătate, dacă o beți… caldă

loading...
----------------------
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.