Food&Drinks

Opt motive pentru care supele și ciorbele ar trebui să vă fie cele mai bune prietene

Nimic nu se compară, într-o iarnă friguroasă, cu un castron de ciorbă sau supă fierbinte. Iar dacă această mâncare gustoasă mai este și preparată în casă, cu ingrediente proaspete și fără chimicale, atunci, spun nutriționiștii,  aduce și alte beneficii importante organismului:

Încălzește corpul. Așa cum spuneam la începutul articolului, dacă stați mult în frig, sau sunteți, de felul vostru, o persoană friguroasă, nu există remediu mai bun decât un bol de supă/ciorbă fierbinte. Iar dacă vreți să creșteți și mai mult temperatura corpului, adăugați la ingrediente ardei iute sau ghimbir.

Este o modalitate de a consuma mai multe legume. În special pentru persoanele care nu se prea omoară după salate, sau pentru copiii mofturoși, o supă/ciorbă este o modalitate fantastică de a-i furniza corpului legume, fără ca gustul acestora să mai fie supărător.

Este foarte hidratantă. În general, în anotimupl rece, avem tendința să consumăm mai puțină apă, iar acest lucru poate duce la deshidratare. Tocmai de aceea, dacă mâncați multe supe, acest lucru vă va ajuta să aduceți un aport important de lichide pentru organism.

Ajută la tratarea răcelilor și gripelor. Iar aici menționăm, în special,  supa de pui preparată acasă, despre care multe persoane jură că „le-a luat boala cu mâna”! E clar că lichidul fierbinte și hrănitor are capacitatea de a calma simptomele neplăcute respiratorii.

Îmbunătățește starea de spirit. Indiferent că vă era foame, sau frig, supa are efectul de a induce o stare de bine și de calm.

Este foarte ușor de preparat. Sincer, ca să pui la fiert niște legume și să le dai gust cu condimente, nu presupune să ai abilități deosebite în bucătărie. Supele și ciorbele sunt, poate, cel mai ușor de preparat. Sigur, nu vorbim aici despre gulas, ori ciorbă de burtă, dar acestea sunt, oricum, nesănătoase!

Vă ajută să slăbiți! Sincer, nu înțelegem de ce persoanele care vor să piardă în greutate nu mănâncă mai multe supe sau ciorbe. Pe lângă faptul că le hidratează, le furnizează și foarte puține calorii (cu condiția să nu adauge smântână, gălbenușuri, sau făină). O supă simplă de legume nu are, de cele mai multe ori, nici 150 de calorii/porție, așa că puteți mânca liniștiți ori de câte ori vi se face foame.

Vă ajută să faceți economii. Supele și ciorbele sunt alternative economice, când vine vorba de gătit. Se prepară cu orice aveți prin casă și pot sătura o întreagă familie, fără cheltuieli exagerate.

V-ar putea interesa și:

Ardeiul iute, miraculos pentru slăbit. De ce să mâncăm zilnic ardei iute?

Se schimbă bucătăria românească tradițională? Fructe și legume exotice, pe plaiuri mioritice

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.