Sănătate

Organismul te “trage de mânecă” atunci când faci excese. Nouă semne care îți arată că mănânci prea mult zahăr

Multă lume crede că numai persoanele care suferă de diabet au un nivel ridicat al zahărului în sânge, dar nu este deloc așa. Oricare dintre noi se poate confrunta cu această problemă, care ne poate face mult mai mult rău decât ne putem imagina. Ca să prevenim orice complicații sau chiar boli, iată care sunt semnele după care ne putem da seama că mâncăm prea multe dulciuri:

  1. Senzația de foame permanentă. Tocmai ai terminat prânzul, la care ai servit și un desert, dar parcă ai mai mânca ceva? Corpul tău nu are destulă energie și de aceea cere mereu și mereu să fie alimentat. Este un cerc vicios. Încearcă să renunți la băuturile carbogazoase dulci, să reduci drastic prăjiturile și să nu mai pui zahăr în ceai sau cafea.
  2. Stare de oboseală accentuată. Nici bine nu te-ai trezit, dar simți nevoia să mergi din nou la culcare. Este tot din cauza zahărului în exces. Nu poți renunța la el dintr-odată? Încearcă măcar să-l înlocuiești cu miere de albine.
  3. Urinări frecvente. Atunci când nivelul de zahăr din sânge este prea mare, rinichii nu mai pot funcționa la parametri normali. Dacă vrei să nu mai mergi din 10 în 10 minute la toaletă, învață să spui NU înghețatei, brioșelor și altor dulciuri de care ești dependentă.
  4. Gură uscată, sete excesivă. Sunt simptomele unei deshidratări severe, așa că alegeți să beți apă plată sau ceaiuri neîndulcite și renunțați la sucurile din comerț, care conțin o cantitate mae de zahăr.
  5. Sunteți predispuse la tot felul de infecții. S-a constatat că femeile care au un nivel ridicat al zahărului în sânge sunt mai predispuse la infecții ale tractului urinar. Prezența zahărului în exces favorizează înmulțirea bacteriilor în organism.
  6. Piele uscată. Așa cum spuneam mai devreme, un nivel ridicat al zahărului în sânge provoacă o deshidratare masivă, care ne afectează și pielea.
  7. Dificultăți de concentrare. Cu toții am auzit că creierul nostru are nevoie de zahăr ca să funcționeze. Prea mult zahăr scade însă energia întregului corp, deci și capacitatea noastră de a gândi și a lua decizii rapide.
  8. Vedere încețoșată. Și aceasta este tot rezultatul deshidratării rapide a organismului. Drept rezultat, ochii își pierd capacitatea de a focusa imaginile așa cum trebuie.
  9. Răni sau tăieturi care se vindecă foarte greu. Ei bine, acest simptom este cel mai alarmant dintre toate și, dacă ați observat că îl aveți, trebuie să mergeți urgent la medic. El poate însemna o afecțiune gravă, inclusiv diabet.

 

Vrei să afli dacă ești dependent/ă de zahăr? Răspunde la următoarele opt întrebări

Dieta cu pepene roșu: promite o slăbire rapidă și eliminarea toxinelor din organism

loading...
Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.