Stil

Parfumul – un accesoriu de neegalat. Cum să-l aplicăm pentru a obține efectul maxim

„Parfumul este accesoriul de modă invizibil, dar cu efect de neegalat. El anunță sosirea unei femei și amintește de ea după ce a plecat”, spunea cândva celebra Coco Chanel. Pentru multe femei, parfumul reprezintă un element de individualizare și nu poate lipsi de la nicio ținută elegantă.

Atunci când accesorizăm o ținută, trebuie să ținem cont de niște reguli, iar acest principiu este valabil și pentru parfumuri; de aceea și ele trebuie aplicate cu artă și…  în cunoștință de cauză, ca să nu-i „ucidem” pe cei din jur. Foarte multe femei pulverizează esența preferată pe mâini și apoi le freacă ușor una de alta. Aceasta tehnică duce,  însă,  la distrugerea moleculelor de parfum, iar acesta nu va mai produce efectul dorit.

Pentru aplicarea corecta a esenței preferate trebuie să ținem cont de mai multe elemente și anume:

  • Momentul în care ne parfumăm este esențial pentru intensitatea, durata și percepția lui. Momentul ideal de aplicare a parfumului este imediat după duș: pielea este caldă încă, porii sunt deschiși și au posibilitatea să absoarbă moleculele frumos mirositoare.
  • Unde se aplică parfumul. Locurile ideale sunt acolo unde vasele sanguine pulsează aproape de suprafața pielii: la încheietura mâinii și a cotului pe interior, pe gât si pe lobii urechilor, care sunt bine vascularizați. Părul proaspăt spălat și uscat este,  de asemenea,  un receptor foarte bun de mirosuri.
  • Cum să-l aplicăm. Parfumul se pulverizează de la o distanță de cel puțin 20-30 cm de locul dorit, în direcție ușor ascendentă. O altă metodă de a ne parfuma este să pulverizăm un nor de parfum în fața noastră,  în care să intrăm imediat, lăsând astfel moleculele de parfum să se așeze pe tot corpul.

Dacă veți respecta aceste sfaturi, veți pune în valoare orice parfum de calitate, care își va face efectul în cel mai plăcut mod cu putință.

 

V-ar putea interesa și:

Regulile de aur ale unei femei de aur: Coco Chanel

Zece motive pentru care își doresc bărbaţii să se căsătorească

loading...
----------------------
Loading...