Diete

Patru obiceiuri la care ar trebui să renunțați, dacă nu vreți să vă sabotați dieta

Dacă v-ați propus să slăbiți, atunci nu lăsați câteva obiceiuri alimentare proaste să stea în calea reușitei voastre. Iată la ce ne referim:

  1. Săriți peste mese. Persoanele care vor să piardă kilogramele în plus cred că, dacă omit o masă, asta le va ajuta să-și  atingă mai ușor țelul propus. Total greșit. Pe lângă faptul că acest obicei va duce la încetinirea metabolismului și la fluctuații mari ale zahărului  în sânge, va accentua și senzația de foame,  astfel că la viitoarea masă s-ar putea să mâncați mult mai mult decât aveați nevoie.  Ideea este să mâncați puțin și des, deci nu săriți peste nicio masă.
  2. Mâncați seara târziu. Oamenii foarte ocupați, în special, au obiceiul să nu mănânce mai nimic toată ziua, iar apoi să recupereze totul la cină, pe care o iau și la ore târzii. În mod normal, spun specialiștii, dacă vă doriți să slăbiți, nu ar trebui să serviți ultima masă a zilei după ora 19. Ideea este ca mesele cele mai bogate să fie luate în timpul zilei, când organismul este încă foarte activ și arde mai multe calorii. Pe măsură ce vă apropiați de ora de culcare, corpul își încetinește activitățile, aidoma unui urs care intră în hibernare și va stoca aceste calorii, în loc să le folosească pentru a produce energie.
  3. Nu obișnuiți să gătiți acasă. Poate sunteți presate de timp, ori nu vă pricepeți prea bine la gătit. Totuși, ar trebui să știți că mâncarea comandată la restaurant ascunde numeroase capcane, care vă pot sabota dieta – adaosuri de sare, zahăr, sau grăsimi saturate. Ocazional, puteți recurge la această soluție, însă, dacă vă pasă de silueta și de sănătatea voastră, faceți-vă timp pentru gătit și învățați să preparați lucruri simple, dar gustoase. În timp, veți observa diferența.
  4.  Negativitatea. Dacă nu priviți procesul de slăbire cu încredere și optimism, dacă disprețuiți anumite alimente considerate sănătoase, nu veți ajunge nicăieri. Un alt obicei prost este acela de a vă blama prea tare atunci când cădeți în ispită și vă abateți de la regimul impus. Negativitatea și stresul nu fac casă bună cu succesul. Ați greșit, nu-i nimic – data viitoare veți face numai alegeri sănătoase!

V-ar putea interesa și:

Dieta Crono sau “dieta după ceas”!  Cum, ce se mănâncă și,  mai ales, când?

Slăbește mâncând cu dieta volumetrică! Regulile celui mai îngăduitor regim de slăbire

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.