Frumuseţe

Pielea este cartea ta de vizită! Învață să o păstrezi cât mai tânără și mai luminoasă

 

Aspectul pielii este foarte important pentru o femeie. Poate că bărbații aruncă priviri mai mult sau mai puțin furișe către sâni sau fund, dar cu siguranță nu trec cu vederea un ten neîngrijit, îmbătrânit, sau plin de probleme. O piele ridată, presărată cu puncte negre și pete,  ne poate așterne câțiva ani în plus pe chip, după cum una strălucitoare, care emană sănătate și vitalitate, ne poate întineri vizibil. Pielea trebuie hrănită din interior și din exterior, trebuie protejată de razele nocive ale soarelui și masată cu creme și uleiuri potrivite.  Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont, dacă vrei să ai și tu o piele frumoasă:

  1. Descoperă ce tip de piele ai și învață să o îngrijești în funcție de asta. Este evident că dacă ai o piele acneică, sau foarte grasă, nu vei recurge la același ritual de îngrijire ca în cazul unui ten foarte uscat. Ideea este să identifici exact ce îi priește și ce nu pielii tale. Nu folosi niciodată produse (nici de îngrijire, nici de makeup), care nu sunt adecvate tipului tău de ten.
  2. Hrănește-ți pielea din interior. Mai exact, încearcă să eviți consumul acelor produse care îți provoacă iritații sau coșuri (de pildă, unele persoane reacționează imediat la mâncarea picantă, sau la lactate) și mănâncă, în schimb, cât mai multe alimente bogate în vitamine și antioxidanți, care îi vor da tenului o strălucire aparte.
  3. Hrănește-ți pielea și din exterior. Așa cum spuneam și înainte, aplicați creme cu factor de protecție ridicat, curățați foarte bine tenul atât dimineața, cât și seara, aplicați cât mai des măști hrănitoare (din ingrediente naturale, preparate acasă), creme adecvate tipului vostru de piele, uleiuri naturale  (de cocos, argan, morcov, avocado, etc).
  4. Creați-vă obiceiuri. Concret, nu faceți lucrurile la întâmplare, când aveți puțin timp sau ceva mai mult chef. Nu, atunci când vă îngrijiți pielea trebuie să țineți cont întotdeauna de activitățile pe care le-ați desfășurat peste zi. De exemplu, dacă ați stat mult timp într-un mediu poluat, trebuie să recurgeți la o anumită rutină de îngrijire a tenului. Încercați să faceți gomajul, sau aplicarea măștilor cu o frecvență constantă, astfel încât pielea să beneficieze mereu de atenția voastră. Și, foarte important, nu vă culcați niciodată cu machiajul pe față!
  5. Nu exagerați cu expunerea la soare. Chiar dacă aveți acel tip de ten măsliniu, care se bronzează extrem de repede, tot nu trebuie să stați cu orele la plajă. Sub acțiunea razelor nocive ale soarelui, pielea se deshidratează, iar cu timpul, vor apărea ridurile și  acele pete care sunt aproape imposibil de îndepărtat. Dacă vă pasă cum veți arăta peste câțiva ani, fiți mai atente atunci când vă expuneți la soare. De solar nici nu mai vorbim!
  6. Hidratați-vă și dormiți suficient. Apa și odihna fac adevărate minuni pentru organism în general și pentru piele în special. Așadar, beți multe lichide și încercați să dormiți măcar 7 ore pe noapte.
  7. Masajul facial. Mușchii feței pot fi antrenați exact ca pectoralii sau mușchii abdominali. Există o serie de exerciții specifice și de mișcări de masaj, care au rolul de a-ți oxigena pielea feței, de a stimula producția de colagen, ori de a reduce ridurile.

 

V-ar putea interesa și:

Pătrunjel + lămâie + apă. REŢETA simplă care şterge ridurile de pe faţă

Pielea în care trăim.  Aflați ce ne spune ea despre sănătatea noastră

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.