Frumuseţe

Pielea în care trăim.  Aflați ce ne spune ea despre sănătatea noastră

Vestitul regizor Pedro Almodovar a făcut în urmă cu câțiva ani un film care se numea ”Pielea în care trăiesc”.  Ei bine, v-ați întrebat vreodată  ce anume ne spune aspectul ei despre sănătatea noastră?  Ce trebuie să facem ca să o menținem cât mai  netedă, mai elastică?

Pielea noastră se regenerează constant, în fiecare lună,  tocmai ca să ne protejeze cât mai bine de viruși, de acțiunea mediului înconjurător, de lovituri și alte agresiuni la care ne supunem, cum ar fi expunerea prea îndelungată la soare.  Unele probleme ale ei pot indica însă afecțiuni mai grave, de aceea nu ar trebui să le ignorăm.

Ce indică . Dacă vi se pare că aceste cute au apărut mult prea devreme, atunci s-ar putea să vă confruntați cu instalarea precoce a menopauzei sau cu osteoporoză.  De asemenea, s-a constat în urma unor studii,  că femeile cu riduri mai adânci au tensiunea arterială mai mare.  Ele sunt și un semn că nu vă odihniți suficient, adică nu îi dați corpului vostru destul timp să refacă în timpul nopții colagenul și elastina atât de necesare pielii sănătoase.

Și alunițele pot trage semnale de alarmă. Dacă observați că s-au înmulțit prea mult, sau vreuna din cele pe care deja le aveați și-a modificat vizibil forma sau culoarea, trebuie să mergeți neapărat la medic.  Toate acestea pot fi semne ale unor boli serioase, poate chiar cancer de piele, așa că e bine să diagnosticați afecțiunea cât mai devreme, pentru a putea beneficia de un tratament eficient.

Dacă nu sunteți mulțumite cu pistruii pe care îi aveți (care dealtfel sunt foarte drăgălași), sau ați observat că v-au apărut tot felul de pete pe piele de la soare, nu ezitați și tratați-vă.  Medicul dermatolog vă poate recomanda creme speciale, care pot trata o parte dintre aceste probleme; iar în cazuri mai severe, există terapii cu acid glicolic (peeling chimic) sau cu laser.

Cum să ai pielea frumoasă la orice vârstă.

Și acneea indică dezechilibre majore în organism, uneori de natură hormonală. Această afecțiune se poate agrava odată cu vârsta și cu instalarea pre-menopauzei. Nivelul de estrogen scade, în timp ce hormonii masculini, cum ar fi testosteronul, rămân la fel.  Dacă vă confruntați cu episoade de acnee la maturitate, ar trebui să folosiți creme pe bază de retinol, care luptă nu doar împotriva ridurilor, ci tratează și acneea. De asemenea, există o mulțime de fitohormoni, cum ar fi mugurii de coacăz, care pot fi luați pentru ameliorarea acestei probleme.  Și, neapărat, trebuie să vă reglați alimentația.  De pildă, lactatele pot agrava acneea, în timp ce somonul o combate.

Și transpirația excesivă poate fi un semn că ceva nu este în regulă cu corpul vostru.  În cazul în catre suferiți de hiperhidroză, puteți apela la antiperspirante speciale sau chiar injecții cu Botox.

Zece secrete ale japonezelor pentru sănătate.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.