Food&Drinks

Piersicile – bogate în vitamine și antioxidanți, ne apără de o mulțime de boli

Originare din nordul Chinei, piersicile fac parte din aceeași familie cu cireșele, caisele, prunele și nectarinele. Ele au compuși bioactivi cu proprietăți antiobezitate și antiinflamatorii. Iată principalele beneficii ale consumului de piersici:

  1. Luptă împotriva cancerului. Acest lucru se datorează faptului că sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, care combat formarea radicalilor liberi. De asemenea, aportul mare de fibre este asociat cu un risc redus de cancer de colon.
  2. Îmbunătățesc sănătatea pieliiFie că piersicile fac parte din alimentația voastră zilnică, fie că le aplicați direct pe piele, sau le folosiți în măști cosmetice, aceste fructe bogate în antioxidanți ajută la diminuarea ridurilor și îmbunătățesc textura generală a pielii, mai ales a epidermei afectate de expunerea la soare. De asemenea, vitamina C joacă un rol esențial în formarea colagenului.
  3. Combat diabetul. Studiile au arătat că persoanele care au o dietă bogată în fibre au valori mai scăzute ale glicemiei. O piersică medie oferă aproximativ 2 grame de fibre.
  4. Protejează sănătatea inimii. Conținutul ridicat de potasiu, vitamina C și fibre ale piersicilor reduce riscul bolilor cardiovasculare.
  5. Îmbunătățesc vederea. S-a demonstrat că un aport mai mare de fructe în dieta zilnică scade riscul degenerării maculare legate de înaintarea în vârstă.

Este important de menționat că beneficiile consumului de fructe, inclusiv a piersicilor, sunt extrem de mari.  Ar fi de preferat să consumați piersicile în forma lor naturală și să evitați conservele, sau compoturile din comerț, care sunt pline de zahăr și conservanți. Piersicile pot fi mâncate ca gustare între mese, adăugate în smoothie-uri, servite în terciul de ovăz de la micul dejun, sau adăugate în salate (pentru o notă exotică).

 

V-ar putea interesa și:

Prunele – beneficii pentru organism și contraindicații

Rețeta de vineri – supă ușoară și răcoroasă de castraveți

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.