Sănătate

Poate optimismul să ne ajute să fim mai sănătoși? Oamenii de știință jură că răspunsul este “da”

Dacă sunteți tipul de persoană care crede că totul va funcționa în cele din urmă, iar situațiile neplăcute sunt ceva trecător, atunci este foarte probabil să aveți o personalitate optimistă. Felicitări, dacă este așa, pentru că acest lucru ar putea să vă aducă beneficii importante și pentru sănătate!

Potrivit studiilor făcute de cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Harvard, există o legătură strânsă între optimism și funcționarea mai bună a inimii, un sistem imunitar mai puternic și chiar prelungirea vieții.  Același optimism vă poate ajuta, de asemenea, să scăpați de anumite obiceiuri nesănătoase, precum fumatul, mâncatul haotic, sau sedentarismul.

Cei care au o anumită flexibilitate și practică ceea ce numim gândirea pozitivă, au șansa să aibă și o stare de sănătate mai bună. Acestor persoane le va fi mai ușor să mănânce sănătos, să facă exerciții fizice regulat, pentru că au încredere în rezultate.

Așadar, străduiți-vă să priviți mereu jumătatea plină a paharului, să fiți recunoscători pentru lucrurile bune pe care le aveți în viață și să fiți mai încrezători în voi înșivă. Stresul și pesimismul pot duce la depresie și indiferență față de realizările personale, iar stările psihice proaste duc, inevitabil, la stări fizice proaste.

Ați observant, cu siguranță, că atunci când mâncați sănătos și faceți mișcare fizică, vă simțiți mult mai bine? Ei bine, conștientizând mereu aceste lucruri, le veți putea practica și în  momentele în care simțiți anxietate și proastă dispoziție, iar apoi veți constata că norii s-au rispit și a ieșit din nou soarele!

 

V-ar putea interesa și:

Încrederea în sine se învață. Află cum poți deveni cea mai bună versiune a ta

Ritualuri zilnice pentru buna ta dispoziție

 

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.