Stil

Poveste de succes – nu există “nu pot”, dacă vrei ceva cu adevărat. Christine Carlos, o femeie obișnuită, a slăbit singură 45 de kg într-un an

Christine Carlos este o femeie cât se poate de obișnuită. Nu e model, nici actriță, nici cântăreață, nici bogată, așa că nimeni nu poate spune că are acces la cei mai buni nutriționiști, sau la cele mai eficiente tehnici de slăbire. Tocmai de aceea, povestea ei poate fi un adevărat exemplu pentru oricine.

Christine povestește că în iunie  2012  se afla pe plajă cu fetița ei, când a avut ceea ce putem numi o revelație. Și-a dat seama că la greutatea pe care o avea atunci, de peste 100 de kilograme, se simțea geoaie și obosită și nu putea să se joace cu cea mică așa cum și-ar fi dorit.  De dragul copilului său, pentru ca acesta să aibă o mamă dinamică și, mai ales, sănătoasă, tânăra a decis să  slăbească.

Teama că ar putea să moară înainte de vreme a motivat-o și, timp de un an, a făcut tot ce i-a stat în putință să scape de kilogramele în plus.  A început călătoria de una singură, fără nutriționiști, sau antrenori, cu modificări mici: mai întâi,  a renunțat la prăjeli și a redus drastic cantitatea de carbohidrați, încercând să consume cât mai multe legume.

Iată cam cum a ajuns să arate meniul ei zilnic:

Mic dejun – ouă și budincă de ovăz fără zahăr

Prânz: diverse combinații de salată, cu dressing preparat de ea

Cină: pește cu legume

O dată pe săptămână, Christine și-a permis să se bucure de o masă care să-i satisfacă toate poftele, cum ar fi un burger cu cartofi dulci prăjiți.

Pe lângă aceste mese sănătoase, tânăra a început să bea foarte multă apă – până la 3 litri pe zi!

Dar asta nu e tot; și-a cumpărat și o bandă de alergare pe care a instalat-o la subsolul casei și a făcut câte 45 de minute de exerciții cardio, timp de 6 zile pe săptămână. Când a început să vadă progresele, s-a înscris la o sală de gimnastică, unde a trecut la antrenamente de tonifiere musculară. După exact un an de când începuse călătoria dificilă spre sănătate și un corp tonifiat, pierduse 45 de kilograme, iar silueta ei se schimbase radical. În acel moment s-a gândit să ducă lucrurile și mai departe și să se motiveze să arate în așa fel, încât să se poate înscrie la o competiție de fitness. Și-a schimbat tipul de antrenamente, apelând mai mult la greutăți, a introdus multe proteine în meniul zilnic și așa a reușit ceea ce și-a propus – să devină o sportivă cu un corp demn de arătat pe plajă. Acum, Christine duce o viață activă, este sănătoasă, în formă și este mai mult decât fericită să ofere sfaturi tuturor celor care își doresc să își transforme corpul. Ea le sugerează să nu își stabilească termene nerealiste, să aibă multă răbdare, să facă schimbări mici, dar ireversibile și să se bucure de fiecare etapă din această călătorie care ar trebui să dureze întreaga viață.

 

V-ar putea interesa și:

Cum să duci o viață activă și sănătoasă? Antrenoarea Madonnei și a lui J.Lo îți oferă câteva sfaturi

Cum să îți schimbi rutina zilnică de mișcare după 40 de ani. Află pe ce tipuri de exerciții trebuie să te concentrezi

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.