Timp Liber

Provocare – încercați o zi de detox mental și fizic, pentru eliminarea toxinelor și inducerea unei stări de relaxare

Potrivit experților, cele mai bune momente în care să vă schimbați obiceiurile și să vă curățați corpul de toxine sunt acelea în care se schimbă și anotimpurile. Iarna a trecut, primăvara este la început, așadar este momentul să trecem la treabă! O zi de detox complet poate avea un impact foarte mare asupra stării voastre fizice și psihice, ba chiar vă poate ajuta să și slăbiți. Este nevoie doar disciplină și voință, pentru că această zi nu presupune doar să mâncați sănătos, ci și să stați departe de laptopuri, telefoane și televizoare. Greu, nu? Dar nu imposibil.

Dacă v-ați hotărât să acceptați provocarea noastră, iată ce trebuie să faceți în ziua pe care ați ales-o pentru detox (și care ar fi recomandat să fie o zi de weekend):

Dimineața – după ce vă treziți, beți un pahar de apă caldă cu lămâie, care va îmbunătăți digestia și va hidrata organismul. Apoi, încercați să meditați. Meditația va ajuta la detoxifierea mentală și vă va induce o stare de calm și relaxare. Apoi, la micul dejun mâncați alimente care conțin mulți antioxidanți, cum ar fi o salată cu castraveți, spanac și avocado. De asemenea, puteți bea o ceașcă de ceai verde.

La prânz – luați, de asemenea, un prânz foarte ușor, care să vă ajute să rămâneți active până seara. Din nou, vă recomandăm o salată ușoară cu puțin orez fiert. După masă, vă recomandăm o plimbare  sau chiar o drumeție, și, foarte important, lăsați acasă telefonul mobil! La întoarcere, puteți să dormiți puțin, apoi să luați o gustare care constă într-un bol cu fructe de pădure.

Seara – faceți un duș sau o baie fierbinte, citiți o carte, sau ieșiți din nou la o plimbare. Ideea este să faceți orice activitate care vă ajută să vă relaxați, dar fără televizor, sau rețele de socializare. La cină, ar fi ideal să consumați legume la grătar, iar înainte de culcare să beți un ceai de mușețel sau hibiscus. Încercați apoi să meditați din nou câteva minute și gândiți-vă cu recunoștință la lucrurile bune din viața voastră.

Puteți repeta această zi de detox mental și fizic o dată pe săptămână, sau măcar o dată pe lună.

 

V-ar putea interesa și:

Meditația – un obicei sănătos, care vă poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții

Slăbiți și purificați-vă organismul cu o cură de detoxifiere de trei zile!

 

Loading...