Food&Drinks

Pui în lapte a la Jamie Oliver

Despre reţeta de pui în lapte, Jamie Oliver spunea că este “uşor ciudat, însă este o combinaţie fantastică, ce trebuie încercată”. Şi mare dreptate avea! Căci da, puiul la cuptor făcut încetişor, parfumat cu usturoi, lămâie şi salvie este poate cel mai fraged şi mai suculent pui pe care l-am gustat vreodată.

Carnea este moale, moale, se desprinde de pe oase, iar sosul, deşi nu cel mai arătos, te face să te lingi pe degete. Iar dacă vă sperie şi sună poate ciudată combinaţia de carne de pui şi lapte, vă asigur ca nu-i deloc aşa. Puiul frăgezit în lapte nu are cum să nu fie o bunătate. Coaja de lămâie “taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios, şi ştim cu totii că iaurtul şi laptele bătut sunt cei mai buni prieteni ai unei fripturi fragede. Aşa cum puiul cu usturoiul şi lămâia merg “mână în mână”.

Dacă încă nu aţi încercat până acum puiul “fiert” la cuptor, în lapte, parfumat cu salvie şi usturoi nici nu ştiţi ce aţi pierdut! E de lins farfuria, degetele, bărbia, băgat pâine în sos şi luat de la capăt!!!!

Ingrediente

1.5 kg pui crescut liber

Ulei de măsline

½ baton de scorţişoară

Salvie proaspătă

2 lămâi

10 căţei de usturoi

565 ml lapte

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzeştela 190°C. Puiul se asezonează cu sare de mare şi piper, apoi se pune într-o tigaie cu ulei de măsline şi se lasă să prindă culoare pe toate părţile. Se ia de pe foc, se pune pe o farfurie şi se aruncă uleiul din tigaie. Puiul se pune înapoi în vas cu scorţişoară, frunze de salvie, coajă de lămâie, căţei de usturoi necurăţaţi şi lapte. Se lasă să fiarbă o oră şi jumătate. Se serveşte cu spanac sau piure de cartofi.

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.