Actual Featured

Raed Arafat, a facut recomandari despre cum trebuie sa ne comportam de sarbatori

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a facut recomandari despre cum trebuie sa ne comportam de sarbatori. Seful DSU a explicat ce trebuie facut de Craciun, daca avem musafiri.

”Sa deschida geamurile, va fi frig, bineinteles, dar sa deschida geamurile, sa aeriseasca. Daca vin oameni din alta casa, cu care nu stai de regula, cu exceptia momentului in care se mananca si unde trebuie totusi sa se pastreze o distanta, purtarea mastii, care stiu ca este foarte greu, poate unii spun ca exageram cu aceste recomandari, dar sunt recomandari care au fost mentionate inclusiv de OMS.

Adica daca cu o persoana cu care nu stai, in marea parte a timpului trebuie sa ai masca, cu exceptia momentului in care mananci si trebuie sa fie aerisire foarte – foarte buna in incaperile in care se sta (…) Dar ramane recomandarea sa nu existe astfel de intalniri, pentru ca astfel de intalniri pot expune si persoanele in varsta, pot expune si persoanele apropiate si pot sa duca o parte din aceste persoane in spitale si poate chiar in stare foarte grava”, a declarat Arafat.

Respectarea regulilor sanitare pentru a preveni raspandirea virusului.

”Daca nu se respecta masurile de distantare si purtare a mastii si numarul cazurilor creste, normal ca aceste cazuri vor avea un procent care vor ajunge la Terapie Intensiva. Vor avea un procent care ajunge la terapie intermediara, care necesita spitalizare, deci va creste numarul pacientilor care necesita spitalizare. De aici insistenta noastra de respectare a regulilor si in ziua de astazi. Nu trebuie sa asteptam recomandari noi. Deci: masca, distantare si mai ales in timpul sarbatorilor, sarbatori in familie restransa, raman recomandarile cu care insistam pentru a opri o posibila raspandire a acestei tulpini intr-un mod mai serios in tara”, a mai spus seful DSU.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.