Frumuseţe

Reguli de aur pentru îngrijirea pielii grase

Aveți o piele grasă, predispusă la acnee?  Probabil că ați încercat deja o grămadă de loțiuni, creme, sau tratamente. Și chiar asta ar putea fi problema: în loc să vă spălați prea des pe față cu loțiuni agresive, să puneți prea multe produse pe zonele afectate, poate ar fi bine să-i dați pielii o pauză.  Iată trei reguli de îngrijire a tenului gras, de la renumitul dermatolog american Karyn Grossman, care a ajutat o mulțime de vedete să aibă din nou o piele fără cusur:

  1. Nu îți trata fața ca pe un dușman. „Oamenii care au pielea grasă”, spune specialistul, „au tendința să se spele mai mult pe față decât persoanele cu piele normală sau uscată. Își achiziționează tone de loțiuni astringente, pe bază de alcool, iar acestea vor genera noi erupții și multă frustrare. Excesul de ingrediente precum peroxidul de benzoil, acidul salicilic și alcoolul nu fac altceva decât să irite și mai tare pielea. Trebuie să știți că producția de sebum este generată, cel mai adesea, de factori genetici și de hormoni. Așadar, pielea ta nu este grasă pentru că e murdară! Trebuie să căutați acele produse de curățare a tenului care sunt delicate (fără alcool) și să nu le aplicați mai mult de două ori pe zi – dimineața și seara. Dacă după aceea, vă simțiți pielea strânsă sau uscată, aplicați o cremă hidratantă cu acid hialuronic.”
  2. Alegeți un fond de ten mat și rezistent. Rețineți: o bază matifiantă, care coține silicon, va ajuta la absorbția sebumului pe parcursul zilei. Și, foarte important, folosiți primer. Aplicați fondul de ten în centrul feței, apoi estompați-l spre tâmple și încercați să nu puneți mai mult produs decât este necesar, altfel totul va arăta ca o mască. Coșurile le puteți masca individual cu un corector special.  La sfârșit, aplicați și o pudră matifiantă, în special în zona T.  Există pe piață tot felul de produse concepute pentru tipul vostru de piele, atât de la branduri scumpe (Estee Lauder, Chanel, etc), cât și pentru toate buzunarele (Rimmel, Revlon, etc), așa că veți găsi cu siguranță fondul de ten care vi se potrivește cel mai bine.
  3. Tratați-vă pielea cu produse adecvate. Unul dintre cele mai populare tratamente pentru pielea acneică este un derivat al vitaminei A, numit retinoid. Cremele care îl conțin tratează nu doar acneea, ci și ridurile.  Folosiți un astfel de produs în fiecare seară, după ce v-ați demachiat fața. Totuși, dacă descoperiți că retinoizii vă usucă prea tare pielea, atunci încercați să vă tratați cu produse pe bază de peroxid de benzoil sau acid salicilic. Iar dacă acneea voastră este provocată de un dezechilibru hormonal, atunci mergeți la medic, iar acesta vă va prescrie un tratament potrivit.

De asemenea, persoanele cu tenul gras ar trebui să își aplice o mască cu argilă o dată pe săptămână. Argila este excelentă pentru absorbția sebumului. Și nu uitați o regulă foarte importantă: dacă pielea se simte uscată, fie produsele folosite sunt prea puternice și trebuie schimbate, fie le utilizați prea des!

Pielea în care trăim.  Aflați ce ne spune ea despre sănătatea noastră

Câte greșeli poţi face când te speli pe față? Iata nouă dintre ele!

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.