Stil

Reguli de stil de care TREBUIE să uiți

Doamnelor, hainele sunt făcute să ne protejeze de frig, de vânt, sau de soare, dar să nu uităm niciodată de rolul lor estetic. O haină bine aleasă ne poate flata silueta, ne poate reda încrederea în noi și poate atrage atenția celor din jurul nostru. Depinde de noi cum folosim această „armă” și ce vrem să transmitem atunci când ne alcătuim o ținută. Există femei care preferă să se îmbrace discret și conservator, dar la fel de bine, există femei care își exprimă latura artistică prin hainele pe care le poartă. Pentru ambele categorii, trebuie să venim cu precizarea că anumite reguli de stil care erau considerate „sfinte” pe vremea mamelor noastre, nu mai sunt valabile în ziua de astăzi și pot, sau chiar TREBUIE să fie încălcate:

  • Să nu porți alb în anotimpul rece. Dacă vă uitați atente pe stradă, o să vedeți că iernile arată destul de cenușiu la noi, iar lumea preferă hainele închise la culoare. Ei bine, oamenii ar trebui să știe că albul, o non-culoare considerată potrivită mai degrabă pentru primăvară-vară, arată minunat în ținute de iarnă și le dă acestora un aer foarte chic.
  • Să nu combini niciodată bijuteriile aurii cu argintii. Această regulă este una extrem de învechită și trebuie să renunțați la ea. Bijuteriile combinate arată interesant și pun în valoare orice ținută.
  • Să nu porți negru combinat cu maro, sau bleumarin. Și această regulă trebuie să dispară. O ținută concepută cu cap, în care apar împreună piese negre și bleumarin arată extrem de elegant și rafinat, în special dacă vă îmbrăcați adesea office.
  • Materialele strălucitoare sunt numai pentru ținutele de seară. Așa o fi fost pe vremuri, dar moda din zilele noastre a devenit foarte permisivă. Nu zice nimeni că trebuie să străluciți ca un pom de Crăciun, dar puteți purta liniștite o bluză cu textură metalică în timpul zilei, mai ales dacă o asortați cu piese neutre.  Sau, de ce nu, o fustă din satin purtată cu un pulover larg de lână.
  • Să asortezi poșeta, pantofii și chiar cureaua.  Această regulă, de la care femeile nu se puteau abate cu niciun chip în trecut, este considerată în zilele noastre… de prost gust. Sigur că trebuie să existe o unitate stilistică între accesorii, ca să nu pară „din alt film”, dar uitați de asortarea lor la sânge.

Concluzia este că femeile ar trebui să devină puțin mai îndrăznețe și să experimenteze mai mult. Distrați-vă și ieșiți din zona voastră de confort!

 

V-ar putea interesa și:

Cinci motive pentru care nu trebuie să ocolim magazinele cu haine la mâna a doua

Viața e prea scurtă ca să ne îmbrăcăm urât. 6 recomandări care te vor ajuta să-ți găsești stilul

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.