Stil

Regulile de aur ale unei femei de aur: Coco Chanel

O femeie înțeleaptă a spus odată: „Moda trece, stilul rămâne”.  Această femeie era Coco Chanel. A murit în 1971, iar Karl Lagerfeld a început să-i conducă celebra casă de modă. Dar principiile lui Coco sunt încă actuale. Iată câteva reguli de stil pe care faimoasa Coco le-a lăsat moștenire pentru toate femeile din lume care iubesc stilul, libertatea și frumosul:

  1. Pantalonii ne fac să ne simțim libere. Coco Chanel a fost primul designer care a creat și a început să poarte pantaloni, deși în acele vremuri părea de neconceput ca o femeie să se îmbrace altfel decât cu fuste sau rochii lungi. Exemplul ei a fost însă contagios, pentru că în scurt timp, doamnele  au conștientizat care sunt avantajele acestei piese vestimentare bărbătești și nu au ezitat să o adopte.
  2. Fusta perfectă trebuie să acopere genunchii. Coco Chanel era de părere că genunchii femeilor sunt urâți și că ar trebui ascunși. Indiferent dacă avea dreptate sau nu, trebuie să recunoaștem că fustele midi sau lungi avantajează aproape pe oricine și arată mai elegant decât varianta mini, care pare… vulgară.
  3. Femeile trebuie să poarte accesorii. Coco Chanel iubea bijuteriile opulente, beretele și pălăriile elegante. Chiar și atunci când purta o cămașă simplă albă, reușea să arate de milioane prin accesorizare.
  4. Orice femeie trebuie să aibă măcar un costum care să-i vină perfect. La începutul anilor ’20, imaginea tomboy a femeilor a devenit foarte populară grație lui Coco Chanel. Ea s-a inspirat din vestimentația jucătorilor de polo și a lorzilor englezi, reușind să creeze costume pentru femei extrem de elegante. De asemenea, a lansat moda vestelor marinărești, a puloverelor tricotate și a șosetelor extravagante, care până atunci erau purtate exclusiv de bărbați.
  5. Pantofii eleganți pot fi… alb-negru. Coco iubea contrastele, așa că a creat încălțămintea alb-negru, care, în opinia ei, făcea femeile să pară mai sexy și le… micșora vizual picioarele.
  6. Nicio garderobă fără celebra „little black dress”. Celebra rochie neagră, care poate fi accesorizată într-o mie de moduri, a fost un dar neprețuit oferit în 1926 femeilor de către Coco Chanel. Designerul a vrut să creeze o rochie care să se potrivească oricărei femei și care să poată fi adaptată cu succes oricărei ocazii. Și a reușit!
  7. Luxul trebuie să fie confortabil, altfel nu este un lux. Acesta este principalul motiv pentru care toate piesele vestimentare ale lui Coco Chanel au fost create astfel încât să arate bine, dar să fie și confortabile în același timp. Ea s-a gândit că femeile nu trebuie să fie încorsetate de modă, ci trebuie să se simtă libere și să se miște cât mai ușor.
  8. Parfumul este și el o haină. Casa Chanel este, fără doar și poate, renumită și pentru parfumurile pe care le-a creat de-a lungul timpului, din care cel mai renumit va rămîne No5. Coco spune că fiecare femeie trebuie să se învăluie într-o aromă îmbătătoare, care să o facă să simtă unică.

V-ar putea interesa și:

Secrete de vedete – regulile de stil ale lui Audrey Hepburn

Secrete de vedete: patru lucruri mai puțin cunoscute despre „frumușica” Julia Roberts

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.