Sănătate

Remedii pentru minte și suflet – Psiholog Daniel Ivan

O ședință de psihoterapie este de fapt o ședință cu propria persoană. Rolul psihologului sau psihoterapeutului este de a realiza o conștientizare profundă a anumitor stări. Procesul de dezvoltare personală și factorii ce ne influențează psihicul începe încă din primii ani de viață.

Pentru început familia este cea care pune primele cărămizi în structura morală și fizică, iar ulterior școala ne educă. Etapele vieții sunt diferite trepte de dezvoltare personală  și terapie a minții prin care învățăm mereu ceva nou.

Vizita la psiholog Daniel Ivan nu trebuie să fie un act de influență venit de la rude sau alte persoane apropiate. Procesul de tratare a minții este complex și de aceea este nevoie de o inițiativă proprie și disponibilitatea de a deschide poarta către starea psihică. Conștientizarea problemei este poate cel mai greu pas așa cum relatează specialiștii, însă este un prim pas spre vindecare.

Din nefericire se resimte în multe mentalități un efect postdecembrist care împiedică dezvoltarea unei educații emoționale. Din acest motiv, din păcate de cele mai multe ori se apelează la ședințe de psihoterapie în momente critice, când alterarea profundă a stărilor emoționale se răsfrange des asupra activităților cotidiene.

Tulburări psihice frecvente –  soluții terapeutice  de la psiholog Daniel Ivan

Anxietatea este o tulburare ce se manifestă prin grijă și panică, simptomele se manifestă  pe durate lungi de timp de minim 6 luni, timp în care persoana afectată nu își poate stăpâni emoțiile de teamă și nu își poate gestiona grijile.

Aceste frici se pot încadra în termeni de specialitate în fobii. Sunt diverse și influențează activitățile care necesită implicare zilnică. Atacurile de panică sunt manifestări la un nivel superior ce se manifestă prin simptome fizice de contractare a mușchilor, senzație de sufocare, transpirație excesivă și altele în funcție de fiecare persoană.

Cauzele sunt diverse, unul dintre motivele recunoscute la nivel general fiind stresul continuu din diverse domenii – fie el post traumatic sau provocat de alte circumstanțe.

Afecțiunea obsesiv – compulsivă

Această tulburare se remarcă prin prezența ideilor, imaginilor, impulsurilor și obsesiilor în încercarea de a diminua acea stare de anxietate. De obicei acestea se rezumă la practicarea anumitor rutine sau comportamente repetitive.

Realizarea de către pacienți că aceste acțiuni nu sunt neapărat logice nu reprezintă o soluție, psihoterapia și – eventual în cazurile grave – un tratament medicamentos sunt optime în rezolvarea acestor comportamente.

Atacul de panică

De multe ori, această afecțiune este confundată cu frica sau cu tulburări ale inimii. Atacul de panică se manifestă prin stare de disconfort și teamă, iar deseori este însoțit de simptome fizice de respirație greoaie, senzații de gheară în zona inimii.

Ședințele de psihoterapie dintr-un cabinet specializat, cum este cel al psihologului Daniel Ivan, rezolvă aceste crize prin oferirea unei noi perspective de gândire și în cazuri deosebite medicația ce reglează hormonii la nivelul creierului pot suplimenta tratamentul. Un prim pas însă este eliminarea factorilor de stres ce provoacă aceste stări. Terapia cognitiv – comportamentală este ramura specializată în astfel de probleme, serviciu oferit și de Psiholog Daniel Ivan.

Fobiile sau temerile de anumite aspecte ale vieții sociale

Această afecțiune, declanșată de diverse situații, este caracterizată de temeri intense, persistente, ce nu se opresc de la sine. Frica de înălțimi, de ace, de societate, de apă sunt doar câteva dintre exemple, fiind și frecvent întâlnite.

Frica de societate sau agorafobia influențează expunerea în afara locuinței, izolarea fiind un efect al acesteia. Activitățile ce presupun ieșirea din locuință sunt numeroase, printre care și mersul la serviciu sau cumpărături. Aceste cazuri sunt dificil de tratat și din privița faptului de a merge la psiholog sau psihoterapeut.

Este recunoscută ideea evoluției tehnologice și al rețelelor de internet, de aceea și ajutorul unui specialist în psihologie sau psihoterapie poate fi oferit și în mediul online.

Serviciul online de ședință psihoterapeutică

Psihoterapia online poate fi o soluție optimă în special în cazurile în care fobia socială este agravată. Psihologul Daniel Ivan dispune de cabinet psihoterapie in Bucuresti si online, orientarea fiind asupra psihoterapiei cognitiv – comportamentale documentată științific și potrivită pentru ședințele online.

Metodele de plată sunt prin transfer bancar, ședințele au aceeași durată precum interacțiunile de la cabinet și se tratează în general afecțiunile provocate de stres, anxietate, tulburările de somn, depresie. Informațiile privind diversele categorii de încadrare a tulburărilor psihice, costuri și alte detalii se pot accesa pe DanielIvan.ro.

Ce este tulburarea bipolară?

Loading...