Frumuseţe

Remedii simple pentru “laba gâștei”

Se spune că zâmbetul te poate face să arăți mai tânără. Același zâmbet evidențiază, însă, acele cute inestetice care se formează la colțurile ochilor, denumite în termeni populari “laba gâștei”. Ca toate ridurile de pe chip, acestea apar tot din cauza scăderii producției de elastină și colagen, odată cu trecerea anilor.  Fenomenul poate fi accelerat de factori precum: fumatul, consumul excesiv de alcool, sau expunerea îndelungată la soare.  Aplicarea produselor din comerț pe zonele afectate de “laba gâștei” nu este întotdeauna calea perfectă pentru a remedia problema. Multe creme conțin substanțe chimice care pot avea efecte secundare neplăcute, ca iritații pe piele, sau chiar inflamații.

Din fericire, există și alte căi de atac ale acestei probleme cu care se confruntă foarte multe femei:

  1. Beți mai multe lichide în fiecare zi. Menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii este poate cea mai simplă metodă pentru prevenirea ridurilor.
  2. Aplicați lapte pe riduri. Înmuiați o dischetă pentru demachiere într-un pahar cu lapte rece, scos din frigider și tamponați colțurile ochilor cu blândețe. Dar laptele este și mai eficient dacă îl beți, deoarece stimulează producția de colagen și elastină.
  3. Aplicați ulei de cocos. Acest ulei este un hidratant minunat pentru piele și, aplicat în mod regulat, poate estompa aspectul de “laba gâștei”.
  4. Aloe vera. Gelul de aloe este foarte eficient pentru ameliorarea ridurilor. Aplicați-l pe zona cu probleme și lăsați-l să acționeze câteva minute, după care clătiți cu apă călduță.
  5. Puneți felii de castraveți pe ochi. În afară de faptul că acestea elimină cearcănele și pungile de sub ochi, sunt excelente și în estomparea ridurilor din colțul ochilor.
  6. Albuș de ou. Masca din albuș este excelentă pentru atenuarea ridurilor, inclusiv a celor din zona ochilor.

V-ar putea interesa și:

Cinci greșeli frecvente care favorizează apariția și adâncirea ridurilor din jurul ochilor

Producția de colagen – proteina responsabilă cu suplețea pielii – scade de la an la an. Află cum poţi lupta împotriva acestui fenomen

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.