Food&Drinks

Rețeta de vineri – chifteluțe de dovlecei cu brânză (o bunătate!)

Ingrediente:

2 dovlecei medii

4 ouă

150 g telemea rasă, sau cașcaval mai sărat

80 g pesmet (cam 6 linguri) – dacă mai e nevoie

sare, piper, boia dulce, puțin chimen (opțional)

ceapă verde tocată

2 căței de usturoi

ulei pentru prăjit

pesmet pentru tăvălit chiftelele

Mod de preparare: 

Se spală dovleceii și se cojesc, după care se dau prin răzătoarea mare și se sărează. Se pun apoi la scurs într-o strecurătoare. Într-un bol mare se sparg ouăle și se adaugă piper și boia de ardei. Se adaugă brânza dată prin răzătoare, usturoiul pisat, ceapa tocată, dovleceii storși bine de apă și se amestecă totul cu o lingură. Compoziția trebuie să fie modelabilă. Dacă vi se pare prea moale, adăugați pesmet.  Modelați chifteluțe, pe care le aplatizați puțin și le tăvățiți prin pesmet, după care le prăjiți într-o tigaie. Atenție: focul trebuie să fie mediu, iar uleiul încins, dar să nu fumege! După ce le prăjiți pe ambele părți, scoateți chifteluțele pe hârtie absorbantă. Le puteți servi cu salată, sau cu orice garnitură doriți.

 

V-ar putea interesa și:

Rețeta de vineri – prăjitură cu mere (poate fi consumată și în post)

Rețeta de vineri – legume cu cașcaval la cuptor

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.