Food&Drinks

Rețeta de vineri – ciorbă acrișoară cu aripioare de pui

Ingrediente:

1 kg aripi de pui

1 morcov mare

1 rădăcină de pătrunjel

2 cepe medii

1 mână de tăiței

1 conservă roșii tocate de 400 g

2 cuburi concentrat de pui

sare, piper

borș după gust

1 legătură leuștean proaspăt (sau, dacă nu aveți, atunci puteți pune și uscat)

smântână

Mod de preparare:

Se curăță aripioarele,  și se spală foarte bine, după care se taie în bucăți și  se pun la fiert în 3 l de apă rece. Când dă în clocot, se ia spuma, după care se aduagă zarzavaturile tocate mărunt. Se lasă la fiert aproximativ o jumătate de oră, apoi care se adaugă sarea și piperul după gust, concentratul de pui, roșiile tocate și leușteanul. Separat, se fierbe borșul și se adaugă în ciorbă. Dacă mai este nevoie, mai adăugați și apă. Când ciorba începe din nou să clocotească, se pun tăițeii. Mai lăsați să fiarbă încă 5-10 minute. Ciorba se servește cu smântână.

 

V-ar putea interesa și:

Rețeta de vineri – curcan la cuptor, servit cu broccoli înăbușit

Rețeta de vineri – ton la tigaie cu piper și frunze de rucola

 

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.