Food&Drinks

Rețeta de vineri – curcan la cuptor, servit cu broccoli înăbușit

Și rețeta de astăzi este ușor de preparat și foarte sănătoasă. Este recomandată atât pentru alimentația copiilor, cât și a persoanelor care țin cură de slăbire.

Ingrediente:

1 piept de curcan de 250-350 g

1/2 ceașcă morcovi tocați

1/4 ceașcă țelină tocată

1/4 ceașcă ceapă tocată

boia de ardei dulce

2 frunze de dafin

piper proaspăt măconat, sare după gust

2 cești de supă de pui (dacă nu aveți făcută, o puteți prepara rapid cu cubulețe concentrate de pui dizolvate în apă fierbinte)

broccoli

Mod de preparare:

Așezați pieptul de curcan într-o tavă, pe un strat format din legumele amestecate (morcovi, țelină, ceapă și frunze de dafin). Asezonați cu puțină sare, piper și boia. Turnați în tavă o ceașcă de supă de pui și lăsați friptura în cuptor până când e rumenită. Scoateți apoi carnea din tavă și tăiați-o felii. Legumele se scurg într-un bol, se adaugă cea de-a două ceașcă de supă de pui și se pasează cu blenderul, pentru a obține un sos. Separat, buchetele de broccoli se fierb la abur. Pe o farfurie întinsă, așezați broccoli bine scurs, bucățile de curcan și turnați deasupra sosul obținut de la friptură.

 

V-ar putea interesa și:

Rețeta de vineri – ton la tigaie cu piper și frunze de rucola

Postim gustos şi sănătos. Reţete rapide şi ieftine

Loading...

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.