Timp Liber

Rețeta de vineri – legume cu cașcaval la cuptor

Pentru că e vară, ar fi indicat să mâncăm preparate cât mai ușoare și, în plus, din cauza căldurii, nici nu ne dorim să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, am ales astăzi o rețetă destul de rapidă și care poate fi atât un fel în sine, cât și servită ca garnitură.

Ingrediente

3 cartofi

3 dovlecei

3 roșii mari

2 vinete

150 g cașcaval

1 cub de unt (pentru uns)

pesmet

sare și piper

Mod de preparare

Tăiați legumele rondele (cartofii trebuie să fie destul de subțiri, dacă nu vă doriți să-i fierbeți în prealabil). Ungeți o tavă cu unt și tapetați-o cu pesmet, după care așezați  în ea legumele intercalate. Asezonați cu sare și piper. Puneți tava în cuptorul încins și lăsați-o cam 20 de minute, după care o scoateți, presărați cașscaval ras peste legume și mai lăsați la gratinat 15 minute, sau cât e nevoie.

Firește că acest preparat se poate face și cu alte tipuri de legume, după preferința voastră: ciuperci, ardei, ceapă, etc.

 

V-ar putea interesa și:

Rețeta zilei – salată de pui și avocado (sănătos și rapid)

Ciocolată? Da, vă rog, dar neagră!

Loading...