Food&Drinks

Rețeta de vineri – mâncărică delicioasă de pui cu gutui

Gutuile sunt darurile parfumate ale toamnei, din care ies dulcețuri și tarte minunate, dar aceste fructe pot fi folosite și pentru prepararea acestui fel principal, cu un gust fin și inedit.

Ingrediente:

2-3 gutui

4 pulpe de pui (și două-trei aripioare, dacă aveți)

100-150 g zahăr (în funcție de cât de dulce vă place să fie mâncarea)

o lingură de unt

o lingură de ulei

1/2 lingură de făină

Mod de preparare:

Spălați gutuile și tăiați-le în felii nu foarte mari, pe care le căliți în unt. Scoateți fructele într-un alt vas, mai  adăugați în tigaie și puțin ulei și căliți bucățile de pui, până când se rumenesc. Dizolvați apoi făina în 50 de ml de apă și turnați amestecul peste carne, mai adăugați apă și lăsați carnea să fiarbă la foc potrivit. Când ați încercat-o cu furculița și vi se pare că este aproape gătită, adăugați feliile de gutui și mai lăsați mâncarea pe foc mic câteva minute. Aveți, însă, grijă, ca fructele să nu devină terci!  Între timp, caramelizați zahărul într-o crăticioară, fără să-l ardeți, stingeți cu apă și turnați siropul astfel obținut peste carnea cu gutui. Mai lăsați preparatul să fiarbă câteva minute, după care opriți focul.  Puiul gătit astfel în sosul de gutui va avea un gust irezsitibil!

 

V-ar putea interesa și:

Toamna se culeg strugurii, dar și beneficiile lor

Rețeta de vineri – prăjitură „Albă ca Zăpada”

Loading...