Food&Drinks

Rețeta de vineri – musaca de post cu legume

Sincer, vă spunem cu mâna pe inimă că această variantă de musaca este chiar mai gustoasă decât cea cu carne, așa că nu aveți niciun motiv să nu o încercați, mai ales dacă țineți post!

 

Ingrediente:

  •  3 vinete
  •  5 cartofi medii
  •  2-3 dovlecei
  •  4 ardei
  •  6 roşii
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  o căpăţână usturoi
  •  4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  •  o legătură pătrunjel
  •  1-2 linguri pesmet
  •  30 margarină

Mod de preparare:

Spălați cartofii și puneți-i la fiert într-o oală cu apă și sare. După ce au fiert, lăsați-i la răcit, după care curățați-i de coajă.  Vinetele și dovleceii se spală și se taie rondele, după care se călesc în puțin ulei, dar nu prea mult, ci doar cât să se înmoaie puțin, apoi se lasă să se scurgă într-o sită. La fel, tăiați rondele roșiile, ardeii curățați de sâmburi și cartofii. Tapetați o tavă cu margarină și pesmet și aranjați legumele în straturi, sau după preferință, iar printre ele strecurați și cățeii de usturoi.  Presărați sare și piper și lăsați tava la copt până când se rumenește. Musacaua se servește ornată cu pătrunjel proaspăt tocat.

V-ar putea interesa și:

Rețeta de vineri – pastă de avocado cu usturoi și ceapă verde

Topul celor mai sățioase fructe și legume, care ar trebui consumate cu regularitate

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.