Food&Drinks

Rețeta de vineri – pastă de avocado cu usturoi și ceapă verde

Rețeta de astăzi reprezintă un aperitiv gustos și ușor de preparat, excelent pentru zilele de weekend, mai ales dacă avem și musafiri pe care vrem să îi încântăm cu talentul nostru culinar!
    Ingrediente:
  • 1 avocado bine copt
  • 200 g cremă de brânză natur
  • 3-4 fire de ceapă verde sau 1 ceapă roșie
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare, piper negru măcinat
  • o jumătate de ardei iute tocat foarte mărunt (opțional)
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • puțină coajă rasă de lămâie (opțional)
  • câteva frunze de pătrunjel verde
  • felii de pâine prăjită, sau nachos (tortillas)
  • 2-3 ouă fierte
    Mod de preparare: se taie pe lung fructul de avocado și se scoate sâmburele. Se spală cepele verzi și se decojesc cățeii de usturoi, apoi se toacă foarte mărunt. Într-un castron, se pune fructul de avocado, ceapa, usturoiul, crema de brânză natur, frunzele de pătrunjel, ardeiul iute (doar dacă vă place mai picant), sare, piper, zeama și coaja de lămâie. Se procesează compoziția foarte bine cu ajutorul unui blender de mână, până când obținem o pastă fină.  Mai adăugați sare și piper, dacă credeți că este necesar. Pasta se pune într-o caserolă cu capac și se dă la frigider câteva ore. Se poate servi alături de preparate din carne, sau simplă, pe felii de pâine prîjită, cu ouăle tocate deasupra.

V-ar putea interesa și:

Avocado, fructul care face minuni pentru frumuseţea şi sănătatea ta. Cum îl foloseşti în diete şi măşti preparate acasă

Rețeta zilei – salată de pui și avocado (sănătos și rapid)

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.