Ingrediente:
Pentru foi – 2 ouă, 10 linguri lapte rece, 10 linguri ulei de floarea soarelui, 10 linguri zahăr, 1 linguriță rasă praf de amoniac, 550 g făină albă, 1 praf de sare
Pentru cremă – 1 litru lapte, 8 linguri făină, 6 linguri zahăr, 1 pachet unt, coaja și zeama de la o lămâie, 1 flacon esență de vanilie.
Mod de preparare: Ca să preparăm foile, se amestecă ouăle bătute cu cele 10 linguri de zahăr, după care se adaugă uleiul, laptele, amoniacul stins cu zeamă de lămâie, sarea, făina cernută (se pune câte o lingură și amestecăm de fiecare dată). Aluatul obținut se frământă foarte bine până când se desprinde de pe mâini. Se lasă să se odihnească aproximativ o jumătate de oră. Între timp, preparăm crema: punem pe aragaz laptele pe foc potrivit și adăugăm treptat zahărul, apoi făina. Crema formată trebuie amestecată mereu, ca să nu se prindă de oală. Apoi, se ia de pe aragaz vasul și lăsăm amestecul la răcit până când ajunge la temperatura camerei. În acest moment, adăugăm untul și amestecăm din nou, de data aceasta cu un mixer. Punem coaja rasă de lămâie, zeama bine stoarsă a fructului și vanilia, apoi amestecăm din nou. Aluatul se împarte în trei părți perfect egale (se pot cântări, pentru acuratețe). Fiecare bucată de aluat se întinde cu sucitorul pe o hârtie de copt, lăsând la margini 2 cm liberi, apoi foile se coc pe fundul unei tăvi timp de 15 minute, la foc mic. După ce se răcesc, se ung cu crema pregătită, se suprapun, iar pe ultima foaie se pune un strat de cremă și se presară nucă de cocos. Atenție: foile trebuie manevrate cu multă grijă, ca să nu se rupă. Înainte de a fi tăiată, prăjitura trebuie lăsată la frigider timp de câteva ore, ca să se întărească suficient.
V-ar putea interesa și:
Rețeta de vineri – spaghete integrale cu pui, roșii și spanac
Adaugă comentariu