Food&Drinks

Rețeta de vineri – prăjitură cu fulgi de ovăz și morcov (gustos și sănătos)

Cine spune că deserturile trebuie să fie nesănătoase și să îngrașe? Prăjitura de astăzi conține ingrediente bune pentru sănătate, nu are zahăr și, consumată în cantități rezonabile, nici nu atentează la silueta voastră.  Iar despre ovăz, ingredientul principal, am scris deja aici ce beneficii are pentru organism. Dar gata cu vorba lungă!

Ingrediente:

1 morcov mare (sau 2 mai mici)

3 mere

1 banană

1/2 ceașcă miez de nucă mărunțit

1 ceașcă stafide, sau merișoare

300 g fulgi de ovăz

250 ml lapte

3 ouă

1 plic praf de copt

coaja rasă de la o portocală

1 linguriță de scorțișoară,

1 lingură esență de vanilie

1 lingură esență de rom

Mod de preparare:

Pisează banana, rade morcovii, merele și coaja de la portocală pe răzătoare și pune-le într-un bol încăpător. Într-un bol separat, bate ouăle cu laptele și cele 2 esențe. Pune această compoziție peste fructe și morcovi și amestecă. În același bol pune praful de copt, stafidele, miezul de nucă și amestecă. Adaugă treptat  fulgii de ovăz, amestecând mereu. În cazul în care compoziția pare prea lichidă, se mai adaugă după ochi fulgi de ovăz. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă mare și se bagă la cuptor, la aproximativ 180 de grade, pentru 45-55 de minute. Verificați, bineînțeles, dacă e copt, cu testul scobitorii. După ce scoateți prăjitura de la cuptor, este foarte important să o lăsați să se răcească complet (timp de câteva ore), ca să se întărească suficient pentru a putea fi tăiată.

 

V-ar putea interesa și:

 

Rețeta zilei – salată de pui și avocado (sănătos și rapid)

Sunt populare, gustoase și foarte sănătoase. 9 motive pentru care ar trebui să consumăm zilnic mere

Loading...