Food&Drinks

Rețeta de vineri – prăjitură cu mere (poate fi consumată și în post)

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 căni făină integrală de grâu
  • 6 linguri ulei de cocos
  • 1/2 cană sirop de arțar
  • 2 lingurițe esență de vanilie (sau rom)
  • 1 linguriță rasă de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4-5 mere mari
  • 1 linguriță  scortișoară măcinată
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 30 g amidon de porumb
  • 100 g zahăr brun
  • 170 ml apă
  • 2 linguri suc de lămâie

Ingrediente pentru topping:

  • 185 g făină integrală
  • 90 g fulgi de ovăz
  • 50 g zahăr brun
  • 170 g ulei de cocos
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare: 

Pentru aluat,  amestecați într-un robot de bucătărie făina, sarea, esența de rom sau vanilie, uleiul de cocos și siropul de arțar, până obțineți o compoziție omogenă. Turnați aluatul într-o tavă de 30×50 cm,  tapetată cu hârtie de copt și întindeți-l uniform. Dați tava la cuptor 15 minute, apoi scoateți-o și lăsați-o să se răcească. Într-un bol mare adăugați merele curățate și tăiate cubulețe, scorțișoara, nucșoara, zahărul, amidonul și sarea. Amestecați bine, apoi puneți compoziția într-o tigaie antiaderentă și lăsați cam 10 minute, la foc mediu, până când începe să se caramelizeze. Când aluatul s-a răcit, turnați amestecul cu mere deasupra și întindeți-l uniform. Apoi adăugați toppingul (care se pregătește amestecând într-un bol făina, fulgii de ovăz, zahărul, scorțișoara și uleiul de cocos topit). Puneți tava din nou în cuptor penyru 20-25 de minute, sau până când partea superioară devine aurie. Prăjitura se servește numai după ce s-a răcit.

V-ar putea interesa și:

Rețeta de vineri – paste integrale cu legume

Sunt populare, gustoase și foarte sănătoase. 9 motive pentru care ar trebui să consumăm zilnic mere