Food&Drinks

Rețeta de vineri – supă ușoară și răcoroasă de castraveți

În anotimpul cald, meniurile noastre ar trebui să fie cât mai ușoare și mai adaptate temperaturilor ridicate, ca să nu avem probleme digestive, sau să ne simțim obosiți și lipsiți de puteri. Rețeta de astăzi respectă aceste criterii și este și foarte usor de făcut, mai ales că nu necesită preparare termică.

Ingrediente:

  • 2 castraveți
  • 3 roșii
  • 1 țelină
  • 2 căței de usturoi
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • 1/2 litru de lapte
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Taie mărunt castraveții, roșiile, țelina si usturoiul. Pune-le pe toate într-un bol, împreuna cu frunzele de mentî, apoi adaugă laptele, sarea și piperul. Mixeaza-le până când obții o consistență cremoasă. Dacă ți se pare că rezultatul este prea dens, poți subția supa cu puțină apă (sau lapte.) Servește peraparatul rece, cu crutoane, decorat cu câteva frunze de mentă.

 

V-ar putea interesa și:

Dieta cu castraveți te ajută să slăbești văzând cu ochii și să elimini toxinele din organism

Dieta alcalină – ce este ea și ce vedete susțin acest regim

Loading...