Food&Drinks

Rețeta de vineri – tocăniță de inimi și pipote

Acest fel de mâncare este gustos și consistent, mai ales dacă este servit alături de mămăliguță și murături.
Ingrediente:
1 kg pipote și inimi
3-4 linguri ulei
1 ceapă
1 ardei gras
3 linguri bulion
boia de ardei
sare, piper
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală foarte bine inimile și pipotele și se pun la fiert cca 40-50 de minute. Cine dorește, poate arunca odată apa. Când organele sunt aproape fierte, se scot din supă și se sotează în ulei. Se adaugă ceapa tocată mărunt,  ardeiul tăiat cubulețe și se lasă pe foc până se înmoaie bine legumele. Se toarnă deasupra din supa în care au fiert inimile și pipotele, se adaugă boia de ardei, sare și piper după gust și se lasă să dea câteva clocote. Opțional, sosul se poate îngroșa cu puțină făină, sau amidon de porumb, desfăcute în apă rece. După ce se oprește focul, se adaugă deasupra pătrunjelul tocat. 
V-ar putea interesa și:

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.