Food&Drinks

Rețeta de vineri – vinete gratinate în stil napolitan

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este numai bună de impresionat musafirii, dacă vă calcă pragul în weekend. Este foarte important să folosiți ingrediente de bună calitate, pentru a obține un preparat perfect.

Ingrediente:

2 vinete mari

150 g făină albă

3 ouă

500 g pesmet

8 linguri de sos de roșii

300 ml ulei

150 g șuncă

150 g mozzarella

oregano

sare

Mod de preparare:

Tăiați vinetele pe lungime, în fâșii de cca 1 centimetru grosime și lăsați-le într-un castron să stea, după ce ați presărat pe ele puțină sare. Spălați-le apoi cu apă și ștergeți-le cu un prosop curat, după care treceți fiecare fâșie de vânătă prin făină, ou bătut și pesmet. Peste fiecare felie împrăștiați câte o lingură de sos de roșii, jumătate de felie de șuncă și radeți deasupra brânză mozzarella. Așezați apoi toate feliile de vinete astfel garnisite într-o tavă largă, presărați deasupra oregano, stropiți cu ulei și băgați-le la cuptor până când se gratinează.

V-ar putea interesa și:

Rețeta de vineri – salată ușoară și rapidă de ton cu avocado

Prunele – beneficii pentru organism și contraindicații

Loading...