Food&Drinks

Rețeta zilei – chifteluțe de post cu ciuperci

Dacă ținem post, asta nu înseamnă că nu putem mânca preparate gustoase. Rețeta de astăzi este delicioasă și merită încercată! Chifteluțele de post post fi consumate atât calde, cât și reci, ca aperitiv, sau ca fel principal.

Ingrediente:

  • 1 kg de ciuperci curățate, spălate, fierte și scurse (dacă nu aveți la îndemână ciuperci proaspete, puteți folosi și din conservă sau borcan, dar acestea, evident, nu mai trebuie fierte)
  • 2 cartofi mari
  • un morcov mare
  • 4 căței de usturoi
  • o jumătate de legătură mărar
  • o jumătate legătură pătrunjel
  • sare, piper după gust
  • ulei
  • 2 linguri pesmet și opțional o lingură făină
  • făină pentru modelat

Mod de preparare:

Puneți la fiert cartofii și morcovul, apoi pasați-i cu accesoriul de făcut piure. Amestecați într-un bol ciupercile mărunțite bine cu cuțitul, sau trecute prin mașina de tocat (puteți folosi și un robot de bucătărie), legumele pasate, verdeața tocată bine, cățeii de usturoi pisați, sare și piper. Omogenizați foarte bine compoziția și adăugați cele 4 linguri de pesmet. Amestecul trebuie lăsat la rece, cel puțin 20 de minute. Apoi, încălziți ulei într-o tigaie și modelați chifteluțe pe care le aplatizați puțin, le dați prin făină și le puneți la prăjit.  Puteți servi chifteluțele cu orez, salată, sau, pur și simplu, ca aperitive.

 

V-ar putea interesa și:

Rețeta zilei – supă cu găluște de post

Orzul verde – un dar al naturii pentru organism. Află ce beneficii miraculoase are pentru sănătate

Loading...