Food&Drinks

Rețeta zilei – lapte de pasăre, exact ca în copilărie

Rețeta de astăzi ne aduce aminte, fără doar și poate, de anii copilăriei și ne trezește multe nostalgii.

Ingrediente pentru 4 porții:

1 litru lapte cu 3,5% grăsime

3 ouă

150 g zahăr

miezul de la o păstaie de vanilie

un praf de sare

Mod de preparare:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr și vanilia, până se obține o spumă groasă. Se adaugă puțin câte puțin laptele călduț și se pune pe foc foarte mic, unde trebuie să fiarbă câteva minute.

Separat, se bat albușurile spumă cu restul de zahăr, până rezultă o spumă tare și lucioasă. Se pune apoi la fiert o oală mare cu apă.  Când apa fierbe, dăm focul foarte mic și punem cu o lingură bucăți din spuma de bezea, pe care le lăsăm la opărit cam 15 secunde, după care le scoatem cu spumiera și le punem în crema de lapte.

Se amestecă foarte ușor, apoi se dă totul la frigider cel puțin 3-4 ore. Poftă bună!

 

V-ar putea interesa și:

Cum să transformi o salată într-o masă sățioasă și gustoasă

Rețeta zilei – paste cu ton

Loading...