Food&Drinks

Rețeta zilei – supă cu găluște de post

Cred că suntem în asentimentul tuturor când spunem că supa cu găluște este una dintre cele mai gustoase și mai populare mâncăruri. Fie că ne dorim ceva ușor și reconfortant pentru cină, fie că vrem să ameliorăm simptomele unei răceli enervante, acest preparat este, în egală măsură, pe gustul adulților și al copiilor. Cu siguranță că varianta originală, cu carne și ouă pentru găluște, este mai plină de nutrienți și mai gustoasă, dar, fiindcă multe persoane țin postul Paștelui, ne-am gândit să vă oferim și versiunea adaptată acestei perioade.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 1 păstârnac
  • o ceapă albă și una roșie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2,5 litri de apă
  • sare și piper după gust

Ingrediente găluște:

  • 4 linguri făină
  • 4 linguri gris
  • 1 lingură amidon alimentar
  • 1 ceapă
  • sare și piper după gust

Mod de preparare: Curățați legumele și dați rădăcinoasele prin răzătoare, iar ceapa tăiați-o foarte mărunt. Căliți apoi legumele într-o cratiță, cu foarte puțin ulei și apă, până se înmoaie. Adăugați apa și lăsați să fiarbă 15-20 de minute, timp în care puteți prepara găluștele. Amestecați într-un bol făina, grisul, amidonul și ceapă tocată extrem de mărunt și adăugați puțină apă caldă, până obțineți o pastă groasă. Compoziția trebuie adăugată imediat în supă, altfel de va întări. Așadar, luați cu o lingură câte puțin din amestecul obținut și puneți în supa care fierbe. Găluștele trebuie să fiarbă aproximatix 10-15 minute. Potriviți gustul cu sare și piper,  adăugați pătrunjelul tocat, apoi stingeți focul, acoperiți oala cu un capac și lăsați supa să se odihnească 10 minute înainte de servire. Poftă bună!

(rețeta a fost preluată de pe Pinterest)

V-ar putea interesa și:

6 alimente foarte sănătoase, acceptate în aproape orice dietă și pe care ar trebui să le consumați cu regularitate

Loading...