Actual Featured

România va primi prima tranșă de vaccinuri anti-COVID în data de 26 decembrie

România va primi prima tranșă de vaccinuri anti-COVID în data de 26 decembrie. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNACV) al Guvernului României.

Guvernul, prin intermediul CNACV, a anunțat, într-un comunicat, că pe data de 26 decembrie primele doze de vaccin vor ajunge în țară. De asemenea, autoritățile au îndemnat la respectarea măsurilor de protecție pe perioada sărbătorilor de iarnă.

„Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers”, se arată în comunicat.

Apel către cetățeni pentru respectarea regulilor și în perioada sărbătorilor

În cadrul comunicatului, premierul interimar Nicolae Ciucă atrage atenția asupra respectării măsurilor impuse pentru combaterea COVID-19, în perioada Crăciunului și Anului Nou.

„În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece «infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou»”, se arată în încheierea comunicatului.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.