Actual Featured

S-a stabilit cauza deceselor pacienților de la Matei Balș! Medicii legiști au stabilit principalele cauze

S-a stabilit care au fost cauzele morții celor cinci victime găsite în salonul groazei în urma incendiului teribil izbucnit ieri dimineață la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Medicii legiști au transmis care au fost principalele cauze pentru care pacienții au decedat.

Care au fost cauzele decesului victimelor de la Matei Balș

Cinci oameni și-au pierdut viața în tragedie
Incendiul izbucnit ieri dimineață, în jurul orei 05:00, la etajul 1 al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a lăsat în urma lui un val de lacrimi al rudelor celor cinci victime ucise de flăcări. Medicii legiști au preluat pacienții decedați, iar astăzi a fost gata necropsia acestora.

Potrivit specialiștilor, patru dintre pacienți au fost găsiți complet carbonizați, fiecare într-un loc diferit al salonului în care erau internați, infectați fiind cu virusul Covid-19. Alte două victime au decedat la scurt timp distanță, după ce au fost transferate la alte unități medicale din București.

Cei patru pacienţi carbonizaţi au fost găsiţi de pompieri pe holul principal, între paturile din salon, pe balconul salonului şi în baia salonului. Potrivit primelor ipoteze ale anchetatorilor care au efectuat o anchetă preliminară, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircit la sistemul electric, urmat de explozia a două butelii de exigen, necesare tratamentului pacienților.

De ce au murit cele patru victime ale incendiului de la Matei Balș

Astfel, principalele cauze ale deceselor celor cinci victime sunt: bărbat cu arsuri puternice pe 100% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii, femeie cu arsuri şi intoxicaţie cu monoxid de carbon, bărbat cu arsuri de căi respiratorii şi intoxicaţie cu monoxid de carbon, bărbat cu arsuri puternice pe toată suprafaţa corpului, femeie intoxicată cu monoxid de carbon şi expunere la căldură emanată.

Cea de-a șasea victimă, un bărbat, a murit în cursul acestei zile, după ce a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală.

„Activitatea de cercetare la fața locului nu s-a finalizat, urmând a fi reluată în dimineața zilei de mâine. Au fost efectuate, de către Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, necropsiile celor cinci pacienți decedați în cursul zilei de ieri, fiind în curs procedura de stabilire a identității acestora, inclusiv prin compararea probelor ADN. Totodată, având în vedere că în cursul zilei de astăzi a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgență București, s-a dispus efectuarea autopsiei medico–legale. La sediul Poliției Capitalei au fost audiate șase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum și rude ale victimelor. De asemenea, se desfășoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice şi serviciile de pază ale spitalului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.