Stil

Șapte greșeli frecvente pe care le fac femeile, pe măsură ce îmbătrânesc

Pe toți ne sperie gândul că vom îmbătrâni cândva, deși ar trebui, poate, să privim și lucrurile pozitive care vin o dată cu această etapă a vieții: mai multă încredere în sine, o mai bună conștientizare a lumii și experiența, care ar trebui să ne ajute, cel puțin teoretic, să evităm orice greșeală majoră. Și cu toate acestea, multe femei comit în continuare greșeli. Vreți să știți care sunt cele mai frecvente? Iată-le:

  1. Renunță la  sport. Indiferent cât de multă sau de puțină mișcare ați practicat în anii tinereții, acum e mai important ca oricând să faceți sport. Exercițiile fizice sunt vitale pentru sănătatea și calitatea vieții voastre. De fapt, dacă veți practica regulat o formă de mișcare, veți ține bolile la distanță, greutatea sub control și veți avea multă energie. Nu spune nimeni că trebuie să alergați kilometri, sau să stați ore în șir la sala de fitness, dar puteți face plimbări lungi pe jos, puteți merge la înot, sau, de ce nu, e timpul să vă înscrieți la cursuri de yoga, qiqong, sau taichi.
  2. Se blochează într-o rutină. Multe femei au tendința să facă mereu aceleași lucruri pe care le făceau și în urmă cu zece ani: de pildă, își cumpără același tip de haine, sau se machiază la fel de strident. Nu spune nimeni că după o anumită vârstă trebuie să vă transformați în călugărițe, dar nu cred că un tricou tăiat deasupra buricului, sau un smokie eyes în culori intense ar mai fi la fel de potrivite. Puteți, totuși, să purtați haine tinerești în continuare (dar nu deplasate), iar machiajul trebuie să vă pună în evidență frumusețea naturală.
  3. Nu acordă importanță inimii. Și aici nu ne referim la problemele sentimentale, deși nici acestea nu trebuie neglijate. După 50 de ani, crește alarmant riscul de apariție a hipertensiunii arteriale, chiar și în cazul persoanelor care nu au avut niciun fel de probleme. Deci, chiar dacă vă simțiți 100% sănătoase, este esențial să faceți controale medicale regulate, care să evidențieze valorile colesterolului, ale tensiunii arteriale sau nivelul zahărului în sânge.
  4. Nu se mai îngrijesc suficient. Odată cu înaintarea în vârstă, se instalează o stare de oboseală fizică și psihică, o tendință de a renunța la anumite plăceri ale vieții. Multe femei cred că sunt considerate prea bătrâne și neatractive ca să mai merite să investească timp și efort în propria imagine, uitând, însă, de respectul de sine. Mai mult, familiaritatea care se instalează în relația conjugală le face să aibă un aspect neglijent, mai ales când stau în casă, oferindu-le soțului sau copiilor o imagine tristă, care nu face bine nimănui.  Orice vârstă ați avea, nu uitați că sunteți, înainte de toate, femei și nu trebuie să renunțați niciodată la cochetărie!
  5. Nu mănâncă ce trebuie. Acest capitol este la fel de important ca și practicarea mișcării fizice. Poate că în tinerețe, organismul era capabil să treacă mai ușor peste excesele culinare, însă acum, acestea pot duce la boli grave. La vârsta maturității, mai mult ca oricând, trebuie să aveți o dietă echilibrată, bogată în legume și nutrienți esențiali.
  6. Purtarea sutienului greșit. Sunt femei care nu țin cont că sânii lor și-au modificat forma, au început să se lase și poartă aceleași sutiene ca în urmă cu câțiva ani. Trebuie să vă schimbați lenjeria de corp, adaptând-o la noile transformări care au avut loc în corpul vostru.
  7. Renunță la viața sexuală. Poate din cauză că nu se mai simt atrăgătoare, poate pentru că sunt de părere că viața sexuală bogată este doar un privilegiu al celor tineri, multe femei renunță la sex .Total greșit! Chiar și peste pragul de temut al vârstei de 50 de ani, te poți bucura de o relație intimă care să te facă să te simți în continuare o femeie în adevăratul sens al cuvântului!

V-ar putea interesa și:

Ești împlinită ca femeie doar dacă ai un copil? Iată ce au răspuns la această întrebare mai multe actrițe celebre, care nu sunt mame.

Ce vor bărbații? De la o femeie, firește! Află cum arată pentru ei partenera ideală

Loading...

1 Comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.