Fitness

Șapte metode prin care puteți face mișcare fără să mergeți la sală

V-ați plictisit să mergeți la sală și să faceți mereu aceleași exerciții, într-un spațiu închis și uneori nearisit?  Schimbați-vă atunci modul în care faceți mișcare și profitați de faptul că vremea a devenit numai bună pentru activități în aer liber! Iar dacă plouă, puteți, la fel de bine, să vă antrenați și în confortul propriului cămin.

Iată câteva modalități amuzante de a face sport, care nu includ vizite la o sală de fitness:

  1. Faceți exerciții într-un parc. Tot ce vă trebuie este o pereche bună de încălțăminte sport și puțin entuziasm. Puteți face circuite, exerciții cardio, genuflexiuni, ba chiar și flotări pe un covor de iarbă frumos mirositoare.
  2.  Faceți un tur al orașului vostru pe jos. Cu siguranță că oricât de bine v-ați cunoaște localitatea, aceasta încă mai are secrete nedezvăluite. Și chiar dacă am admite că vă cunoașteți orașul ca în palmă, tot veți avea o senzație de bine dacă o să-l străbateți la pas, oprindu-vă să admirați pe îndelete anumite obiective. Veți îmbina utilul cu plăcutul și veți arde un număr impresionant de calorii.
  3. Porniți într-o drumeție. După ce ați străbătut orașul pe jos, ar fi timpul să îi cunoașteți și împrejurimile sau, de ce nu, să vă alegeți o altă destinație atractivă.  Pentru asta ar trebui să vă convingeți câțiva prieteni sau membri ai familiei să vi se alăture și să vă bucurați împreună de o plimbare de câteva ore în aer curat.  Cu siguranță, după o astfel de zi plină de aventură, o să vă simțiți de o mie de ori mai bine decât după o vizită la sală.
  4. Alergați pe o pistă.  Cu siguranță aveți în orașul vostru un stadion sau un teren dotat cu o pistă specială pentru alergat. Încercați să faceți acolo un antrenament cardio, ba chiar, ca să fie mai distractiv, o întrecere cu prietenii.
  5. Transformați-vă treburile casnice într-un antrenament.  Așa, veți împușca doi iepuri dintr-o lovitură. Dacă vă apucați să spălați cada, sau să aspirați prin camere, încercați să faceți mișcări mai ample și să măriți ritmul, în acordurile unei melodii pline de optimism.  La sfârșit, o să vă simțiți nemaipomenit, iar casa va fi lună!
  6. Faceți muncă de voluntariat. Dacă timpul vă permite, puteți să faceți unele servicii comunitare, cum ar fi construirea unei locuințe cu fundația Habitat pentru Umanitate, sau curățarea unor zone de spații verzi. Veți avea multiple beneficii: mișcare fizică, veți lega noi cunoștințe și seara veți merge la culcare cu sentimentul neprețuit că ați făcut ceva important pentru cineva.
  7. Practicați yoga acasă. Sau în parc. Practic, pentru asta aveți nevoie de o salteluță specială și de propriul corp. Găsiți pe internet tone de materiale video cu exerciții eficiente, mai mult sau mai puțin dificile, care vă vor ajuta să vă tonifiați și să vă îmbunătățiți postura.

 

Cum să îți schimbi rutina zilnică de mișcare după 40 de ani. Află pe ce tipuri de exerciții trebuie să te concentrezi

Trucuri care te ajută să te apuci de sport