Sănătate

Șapte obiceiuri aparent mărunte, dar care ne pot pune în pericol sănătatea

Deși la prima vedere par nimicuri, unele obiceiuri sau ticuri foarte des întâlnite, pot să ne afecteze sănătatea:

  1. Să nu mergi la toaletă, deși simți nevoia. Specialiștii spun că, în afara situațiilor când chiar nu avem încotro, ar trebui să urinăm oricât de des se poate, altminteri favorizăm dezvoltarea bacteriilor în vezică și migrarea lor către rinichi. Iar atunci când acest lucru se întâmplă, probabilitatea de a face tot felul de infecții devine foarte mare.
  2. Să mesteci tot timpul gumă. Probabil că acest obicei vi se pare benefic pentru menținerea unei respirații proaspete, dar medicii susțin că există pericolul de a presa prea mult pe maxilar și astfel favorizați apariția artritei.
  3. Rosul unghiilor. Este un obicei frecvent întâlnit în copilărie, dar care se manifestă și la multe persoane adulte. Din păcate, nu numai că unghiile voastre riscă să se deterioreze, dar ajutați și germenii să pătrundă mai ușor în organism, lucru care ar putea declanșa infecții respiratorii, sau alte probleme.
  4. Prea multe ore în fața computerului/tabletei/telefonului mobil. Evident, spun specialiștii, persoanele care sunt dependente de aceste minuni ale tehnologiei riscă să dezvolte probleme de vedere și chiar leziuni grave ale retinei. În plus, dacă vă numărați printre cei care stau ore în șir cu ochii ațintiți într-un ecran, aveți șanse mari să compromiteți și calitatea somnului vostru.
  5. Prea multe ore de stat pe scaun. Se știe deja că sedentarismul duce la numeroase probleme de sănătate, precum diabetul, creșterea în greutate și hipertensiunea.
  6. Căratul unei genți grele pe un singur umăr. Acest obicei prost este frecvent întâlnit în rândul elevilor și studenților. Specialiștii spun că astfel se exercită o presiune asupra nervilor gâtului, iar în timp, poate fi afectată chiar coloana vertebrală.
  7. Pantofii incomozi. În special femeile care țin să poarte mereu tocuri înalte riscă, în timp, să dezvolte probleme la nivelul genunchilor, șoldurilor și spatelui.

V-ar putea interesa și:

Cinci obiceiuri sănătoase care îți vor schimba viața: adoptă-le chiar de mâine!

Șase obiceiuri nocive care te îmbătrânesc înainte de vreme

Loading...