Sănătate

Șapte semne pe care nu ar trebui să le ignori și care îți arată că organismul tău cere ajutor!

Corpul nostru este  un mecanism aproape perfect, unde o mulțime de lucruri se întâmplă în același timp. Uneori, însă, această mașinărie se mai defectează și ne trimite anumite semnale pe care nu ar trebui să le ignorăm.

  1. Insomnie, crampe musculare, stare de iritabilitate accentuată. Dacă aveți aceste simptome, atunci este foarte posibil ca organismul vostru să ceară… magneziu și potasiu. Dacă nu vreți să le luați sub formă de suplimente, atunci încercați să consumați mai multe roșii, spanac, portocale și banane.
  2. Adormiți foarte greu. Încercați metoda 4-7-8; iată ce trebuie să faceți: respirați adânc, pe nas, timp 4 secunde, apoi țineți-vă respirația pentru 7 secunde, după care respirați prin gura deschisă timp de 8 secunde. Repetați de câteva ori. Sună ciudat, dar se pare că funcționează.
  3. Piele foarte uscată. Poate fi un semn că organismul are nevoie disperată de vitamina E. În aceste condiții, încercați să mâncați mai multe legume, uleiuri naturale presate la rece, pește și nuci. În această perioadă, până când pielea își recapătă elasticitatea, evitați să folosiți săpunuri, măști exfoliante sau să vă faceți gomaj. Aplicați, în schimb, multe creme grase, sau uleiuri esențiale.
  4. Nevoia de a mânca gheață. Da, există persoane care au experimentat-o, iar asta poate însemna că sufereau de anemie. Dacă aveți acest simptom, mâncați mai multe ouă (poate o dieta cu oua) sau carne de vită, dar și mai bine ar fi să mergeți la un medic care să vă prescrie un tratament adecvat.
  5. Gingii care sângerează. Dacă observați că vă curge sânge de fiecare dată când vă spălați pe dinți, ați putea avea o carență de vitamina C. Îmbogățiți-vă dieta cu multe citrice, spanac, roșii, ardei gras, conopidă, varză și broccoli.
  6. Păr și unghii fragile. Corpul tău îți spune că are nevoie de vitamine din complexul B. Problema s-ar putea rezolva cu: lapte și ciuperci, dar și cu un smoothie sănătos, care să conțină lămâie, portocală, avocado, o banană și un pahar cu apă.
  7. Inele albe în jurul irisului. Când acestea apar la persoane mai tinere de 50 de ani, e un semn clar că nivelul de colesterol din organism este foarte ridicat și trebuie să mergeți urgent la medic!

Organismul te “trage de mânecă” atunci când faci excese. Nouă semne care îți arată că mănânci prea mult zahăr

Tu ții la sănătatea rinichilor tăi? Iată opt alimente pe care ar trebui să le consumi cu moderație

Adaugă comentariu

Fă click aici pentru a posta un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.