Sănătate

Șase simptome posibile ale cancerului de sân

Din păcate, cancerul la sân este una dintre principalele cauze ale mortalității în rândul femeilor. Chiar dacă această formă de cancer poate fi tratată, de multe ori, pacientele ajung prea târziu la medic, ca să mai poată fi salvate. Se spune că există cazuri în care această boală cumplită nu se manifestă decât târziu,  însă de cele mai multe ori, organismul ne semnalează că ceva nu este în regulă, iar noi nu ar trebui să ignorăm aceste avertismente. Iată câteva simptome posibile ale cancerului de sân:

  1. Dacă pielea mamelonului este brusc uscată și capătă aspectul unei frunze care se extinde către corpul sânului, este un semn că ceva nu este în regulă.
  2. Sânii tăi devin roșiatici. Roșeața pielii indică, de obicei, un anumit tip de infecție, dar când zona afectată a sânului nu este fierbinte la atingere și roșeața continuă să se extindă în loc să dispară, este un avertisment că ar putea fi cancer.
  3. Simțiți la palpare un nodul sub braț. De regulă, spun specialiștii, nodulurile canceroase sunt nedureroase, ferme la atingere și nu se mișcă prea mult atunci când le apăsați.
  4. Sfârcuri care sângerează. Ei bine, acest simtpom este unul care chiar trebuie să vă facă să mergeți de urgență la medic. De obicei, sângerările apar la un singur sân.
  5. Sfârcuri inversate. Există și situații când unele femei așa s-au născut, însă în cazul în care sfârcurile erau normale și brusc se retrag spre interior, acesta poate fi un motiv de îngrijorare. Orice schimbare a aspectului mamelonului trebuie comunicată de urgență medicului vostru.
  6. Schimbarea dimensiunilor sânilor. Se știe deja că femeile au sânii asimetrici, însă atunci când unul dintre ei crește brusc în volum, sau, dimpotrivă, se micșorează, poate fi un simptom al acestei cumplite boli.

Cel mai bine ar fi să  faceți periodic controale, iar dacă aveți unul sau mai multe dintre simptomele enumerate mai sus, nu le ignorați, ci prezentați-vă de urgență la medic!

Ce este endometrioza? Șapte semne care îți arată că ai putea suferi de această afecțiune

Ne poate ține o dietă echilibrată la distanță de cancer? Ce alimente ne pot îmbolnăvi și ce putem face să rămânem sănătoși

loading...
----------------------
Loading...